![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 2 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem trochę informacji na temat "serwerów sponsorowanych". Nie szukam takiego rozwiązania , ile po prostu zastanawia mnie, czy istnieją firmy, które oferują dla ciekawych projektów bezpłatny serwer - bynajmniej nie chodzi o postawienie kolejnego serwera gry typu CS czy kolejnego "genialnego projektu na którym można zarobić miliony, bo mam świetny pomysł".
Załóżmy, że prowadzę projekt-serwis (trochę niszowy) dla kilkuset/kilku tysięcy stałych użytkowników i na współdzielonym hostingu zaczynam się powoli "dusić". Nie przyjmuję żadnej postawy roszczeniowej, ot mam coś ciekawego i chciałbym to utrzymać, przy czym z założenia jest to działalność non-profit i zgrzytam na samą myśl wstawiania reklam czy też opcji "chcesz coś ekstra? zapłać/wyślij sms". Takie działalności non-profit z reguły mogą się utrzymywać w sieci na jednej z dwóch zasad - znajdzie się użytkownik, który sypnie groszem i w ten sposób zostanie opłacony koszt utrzymania (czyli taki "nieoficjalny sponsoring") albo organizuje się dobrowolną zrzutkę i każdy kto ma możliwość, podsyła przysłowiowego piątaka. Dogrzebałem się na różnych forach do dyskusji na ten temat, gdzie jakiś "furiat" zakładał temat, przyjmował postawę roszczeniową (typu: mam zarąbisty serwer gry Lineage2, kto mnie zasponsoruje? ![]() ![]() Czy w ogóle istnieją takie firmy/organizacje, które się zajmują sponsorowaniem maszyn pod ciekawe (oczywiście w rozumieniu subiektywnym) projekty non-profit? A może jest to tylko moja niemożliwa do zrealizowania wizja, a jeśli już to należy zakładać DG i obskakiwać aniołów biznesu (lub przy wyższym kapitale fundusze venture capital) i pójść w stronę komercji oraz generowania zysków, rezygnując jednocześnie z działalności non-profit? PS Jeszcze raz zaznaczam - to są tylko abstrakcyjne rozważania ![]() PS 2 Na dobry nastrój polecam coś takiego o sponsoringu: http://rootnode.pl/frotunki/?147 ![]() Ten post edytował radabus 3.03.2011, 19:03:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Czy w ogóle istnieją takie firmy/organizacje, które się zajmują sponsorowaniem maszyn pod ciekawe (oczywiście w rozumieniu subiektywnym) projekty non-profit? A może jest to tylko moja niemożliwa do zrealizowania wizja, a jeśli już to należy zakładać DG i obskakiwać aniołów biznesu (lub przy wyższym kapitale fundusze venture capital) i pójść w stronę komercji oraz generowania zysków, rezygnując jednocześnie z działalności non-profit? Jeśli Twój serwis jest faktycznie dobry i włożysz trochę wysiłku w jego promocję, to myślę, że ktoś się znajdzie... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:17 |