![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie ponieważ nie wiem czy dobrze robię, przykładowo mam w modelu metodę która sprawdza czy wszystkie zależności są poprawne, jeżeli nie to wyskakuje błąd i przykładowo
Czy dopuszczalnym jest w modelu pisanie tekstu ? Macie jakieś lepsze metody na takie sprawy jak zwracanie wielu błędów ? (Kohana Framework) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No wyjątku tu nie zrobisz, bo tylko jeden błąd wtedy zwróci.
Cytat Czy dopuszczalnym jest w modelu pisanie tekstu ? A dlaczego nie? Cytat Macie jakieś lepsze metody na takie sprawy jak zwracanie wielu błędów ? Chyba prościej i sensowniej się nie da. Ewentualnie jakąś sensowniejszą nomenklaturę, ale nie wiem, jak masz ją określoną w projekcie. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to w takim razie dzięki
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie osobiście boli takie rozwiązanie
![]() Kod getMsg('toLowSoftwareVersion' , array('required' => '123' , 'current' => '122'));
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 6 Dołączył: 20.03.2011 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Unikam pisania tekstów bezpośrednio w klasach - jeśli przyjdzie zmienić system na inną wersję językową trochę kiepsko zmieniać potem i wyszukiwać w plikach polskich tekstów. Stosuje stałe zdefiniowane w jakimś pliku konfiguracyjnym. Każdy komunikat mam wtedy w jednym miejscu.
np:
-------------------- "I see" - said the blind man.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:17 |