![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2010 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak zapisać zapytanie Mysql które z tabeli zawierającej
users idu user_name info idf id_user info_user Powiedzmy tak dla przykładu. I teraz po połączeniu kluczami obcymi itd itp... Jak wywołać selecta (może też jak ustawić relacje i klucze) aby podczas wybrania ID_USERA pokazywało się zamiast cyfry jego imię? Jakoś z tymi relacjami nie mogę tego ogarnąć bo ludzie piszę arty a wszędzie są jakieś błędy.. A jeżeli nie można czegoś takiego zrobić to jak najprościej zbudować zapytanie aby uzyskać ów efekt? Od razu mówię że sprawa dotyczy wielu rekordów na raz lecz wystarczy mi solidna podstawa do ruszenia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początek poczytaj o JOINach
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2010 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
na początek poczytaj o JOINach Ilekroć piszę temat to proszę o nie kierowanie mnie na manuale bo ja już tam bywałem. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:46 |