![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc
Jeśli mam np w css takie coś:
No i teraz wpisuje w boksie tekst no i jeśli wpisze w 1 linijce za dużo to piszę po za nim. Jak to można zablokować? Oraz druga sprawa jak zrobić jeśli w pionie będzie więcej tekstu niż jest ustawiony ten element zamiast? dzięki za pomoc Ten post edytował daros17 2.03.2011, 21:31:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 6 Dołączył: 2.03.2011 Skąd: Wychylybyszyce :] Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca rozumiem w czym jest problem. Przypuszczam, że chodzi o łamanie linii skorzystaj może z :
lub
-------------------- Aktualnie : Technik cyrkowiec.
Inżynier w toku... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie overflow: scroll; pokazuje scrolla lecz i tak nic nie daje jak wpiszę byle co i dużo . Chodzi mi o to, że wpisując tekst w boksie np tesssssssssssssssssssssssst bez żadnych przejść wywala mi tekst poza boks, a ja chciałbym aby wszystko było w boksie. Tak samo jeśli jest nadmiar tekstu w pionie, to aby boks się powiększał.
#left .info to boks jego ułożenie #left .news ułożenie tekstu Cały kod lewego boku:
Ten post edytował daros17 2.03.2011, 22:07:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 6 Dołączył: 2.03.2011 Skąd: Wychylybyszyce :] Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz żeby box się powiększał w pionie to musisz zrezygnować z ustalonego atrybutu height, a do css'a dodać to co napisałem wcześniej word-wrap:break-word; to spowoduje łamanie się linii gdy tekst jest za duży.
-edit Chciałeś żeby tekst nie wystawał poza box, a word-wrap chyba likwiduje ten problem. Czy coś jeszcze z poziomem? Ten post edytował papryk 2.03.2011, 22:42:40 -------------------- Aktualnie : Technik cyrkowiec.
Inżynier w toku... |
|
|
![]()
|
|
OK działa świetnie dzięki, a da się coś zrobić z tym poziomem?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:17 |