![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 31.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przy tworzeniu własnego frameworka spotkałem się z jednym problemem, z którym za nic w świecie nie mogę sobie poradzić.
Przejdę już do rzeczy: Chcę wywołać funkcje z dynamicznymi parametrami. Parametry te pochodzą z tablicy: przykładowa: i teraz funkcje wywołałbym tak:
ale problem leży tutaj w ilości argumentów, otóż nie chce ich tak przypisywać na stałe. Chciałbym je dynamicznie wyciągać z tej tablicy i tworzyć dynamiczne "zapytanie" do funkcji. Tablica przekształcała by się na ciąg:
i teraz najlepszym sposobem na wywołanie funkcji byłoby:
,ale to rozwiązanie niestety nie działa ![]() Proszę o pomoc i z góry dziękuję ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował potreb 2.03.2011, 20:44:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Dynamiczną ilość argumentów rozwiązuje się głównie na 2 sposoby:
1) parametrem jest tablica 2) func_get_args i koleżanki ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:59 |