![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 9 Dołączył: 2.02.2011 Skąd: undefined Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem z przetworzeniem za pomocą DOM w php takiego XML:
Jest to XML z danymi z youtube'a. Znajduje się tam tag:
i nie mogę sobie poradzić z wyświetleniem wartości atrybutu seconds. Próbowałem takiego kodu:
a także bez item(0) ale i to nie działa. Na necie nie znalazłem rozwiązania swojego problemu bo znalezione przeze mnie nie działa. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Plus dla Ciebie za podanie wszystkich kompletnych danych! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 9 Dołączył: 2.02.2011 Skąd: undefined Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za pomoc
![]() Sorki że jeszcze raz pytam, ale wszystko ładnie działało u mnie na kompie a jak wrzuciłem na serwer zdalny to się wysypało tzn. Kod Fatal error: Call to a member function getAttribute() on a non-object in /home/eaiiegrp/shinuexx/public_html/homepage/inc/function.lib.php on line 348 i właśnie w tym samym miejscu to jest.
czemu może mi wywalać ten błąd i jak go ewentualnie mogę naprawić? Czy może to wynikać z wcześniejszej wersji PHP ![]() Ten post edytował shinuexx 6.03.2011, 18:27:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A upewnij się, że DOMDocument dostaje na pewno poprawnego xml-a (z poprawnymi danymi)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dostaje poprawne dane bo na moim kompie działa. Dodatkowo wcześniej pobieram inne dane i błąd nie występuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie - czy takie coś również nie działa?
EDIT: Jeszcze jedno - z manuala PHP Cytat In older versions of PHP5 this function might cause error messages when dealing with namespaces. I had problems with PHP 5.2.14 which comes with libXML V2.6.16. After switching to PHP 5.3.5 with libXML V2.7.7 I no longer had problems. Took me only about 30 hrs to figure that one out. Inna metoda DOM ale coś mi mówi że ten sam problem może występować w innych funkcjach DOM poruszających w kontekście NS i to w dodatku bez wyrzucania błędu. Tylko podejrzenie, możliwe że błądzę. Ten post edytował everth 6.03.2011, 21:12:18 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
lokalny czyta zdalny się sypie
Kod Fatal error: Call to a member function item() on a non-object in /home/eaiiegrp/shinuexx/public_html/homepage/inc/function.lib.php on line 349 niedługo stwierdzę że prędzej będzie samemu wyciągnąć ten tag. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie, właśnie, nie jest tak łatwo, klasa simplexml jest dobra jak wszystko gra i jest pod XML, ale potem okazuje się, że trochę bardziej złożona obsługa w DOMDocument pozwala na dostęp np do dokumentów HTML'a a dodatkowo czasem trzeba coś poprawić i wychodzi na to, że trzeba posklejać to z podstawowymi funkcjami PHP do odczytu danych, więc tak czy siak trzeba zrobić własną klasę....
-------------------- Sapletta.pl - Programista PHP, Gdańsk
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 10:38 |