![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2010 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Zacząłem pisać prosty skrypt, którego zadaniem jest zamiana znaków na inne. Napisałem tablice zawierające znaki i 2 funkcje. Jedna z nich to formularz. Ta działa prawidłowo. Mam problem z drugą. Oto ona:
Teraz taki mały opis. $j jest takim jakby dłuższym opisem sposobu zamieniania, a $lang jest kluczem tablicy $trans. Tablica $trans['cos'] określa mi znaki, na jakie mają zostać zamienione te wysłane.Tablica ta jest zamieszczona przed całym tym kodem. $tekst_pl to zamienione znaki ą, ę itp. Formularz przesyła poprawnie zmienne. Widać je w pasku adresu. Przy uruchamianiu skrypt nie pokazuje żadnych błędów. Kiedy przypisze zmiennym wartości, to skrypt tak jakby ich nie widział. W miejscu, gdzie powinny się wyświetlić jest pusto. I to jest mój problem. Jak to rozwiązać? Oto pełniejszy kod:
może tą funkcję zamieściłem w złym miejscu albo coś... Używałem szukajki, ale nie za wiele jakoś znalazłem. Pewnie ślepy jakiś jestem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował analfabeta11 2.03.2011, 17:34:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2010 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem ten błędzik oraz dodałem isset dla pewnosci przysełania zmiennych. To nic nie zmieniło.
Aż głupio, że tak napisałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Mam na myśli operator.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W funkcji dodaj: globals $tekst_pl;
(dość często się o tym zapomina). |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się, że zamieszczenie tutaj && będzie odpowiednie. AND daje mi to samo.
Valdi_B To rozwiązało mój problem. Bardzo Ci dziękuję (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:18 |