![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam poniższy plik .httaccess : Kod RewriteEngine On # przy wywołaniu test.php?parametr=2 # zostanie uruchomiony index.php?a=$1¶metr=2 RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 [QSA] Jak teraz zrobić, żeby adres w stylu test.html nie przekazywał jako index.php?a=test tylko po prostu jako test.php. Próbowałem tak: Kod RewriteRule ^(.*).html$ $1.php [QSA] i RewriteRule ^(.*).html$ $1.php [L, QSA] ale ciagle mi prekazuje jako parametr do index.php Bede wdzięczny za wselkie wypowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś dodać jakiś prefix, suffix do reguł. Np:
Kod RewriteEngine On
RewriteRule ^prefix([^/]*)\.html$ /index.php?parametr=$1 [L] Ten post edytował ixpack 2.03.2011, 14:32:02 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że tę regułę z flagą L wstawiłeś przed regułę z index.php=? Bo jeśli po to obie zadziałały.
Ten post edytował qrzysztof 2.03.2011, 14:49:49 -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że tę regułę z flagą L wstawiłeś przed regułę z index.php=? Bo jeśli po to obie zadziałały. Kod RewriteEngine On RewriteRule ^(.*).htm$ $1.php [QSA] # przy wywołaniu test.php?parametr=2 # zostanie uruchomiony index.php?a=$1¶metr=2 #RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 [QSA] W momencie gdy zakodowałem tą regułe zmieniającą pliki php na index.php?d=$1 wtedy wszystko dziąła, kiedy tą regułe włączam, wtedy jak by najpierw zmieniane bylo z htm na php i pozniej druga regula sie chyba wykonuje bo widzi plik php Ten post edytował kukix 2.03.2011, 15:13:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 23:23 |