![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2009 Skąd: Wołomin Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam mały problem z wykonaniem prawidłowego zapytania do bazy mysql. Chodzi o to, że dany użytkownik loguje się swoim loginem i hasłem, i chce dodać możliwość edycji jego danych (login, hasło i kilka dodatkowych, które podawał podczas rejestracji tj. imie, nazwisko, miejscowosc). Problem jest z prawidłowym wykonaniem zapytania, skrypt musi wyciągnąć dany rekord danego użytkownika z bazy przez login z bazy = login w sesji. Moim zdaniem w 4 linijce jest dosyć duży błąd, ale nie wiem jak go poprawić. zależy mi na tym, żeby inny użytkownik nie mógł edytować profilu pozostałych, tak jak bym zrobił: ?go=users_edit&login=$login Każdy w adresie mógłby zmienić koncówke na login innego użytkownika i go edytować. Dlatego zależy mi na podpięcie tego pod sesje, aby każdy edytował tylko swój profil. Oto kod:
Ten post edytował tinware 2.03.2011, 11:28:33 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Dostajesz PARSE ERROR. Czemu nam go nie podales? piszesz na forum do pewnego czasu wiec mogłbyś już wiedziec jak zadawać pytanie.
Zapoznaj sie z podstawami obsługi stringów a bład sam się naprawi: http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2009 Skąd: Wołomin Ostrzeżenie: (0%)
|
Pojawia się Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/a8731498/public_html/page2.php on line 361 Niewiem w jaki sposób poprzez string utworzyć to zapytanie. Mógłbym poprosić o jakieś przykłady... Edit: Ok działa
Może być coś takiego? Ten post edytował tinware 2.03.2011, 11:54:02 |
|
|
|
|
|
|
Przykłady i opis podstaw masz w linku który ci dałem. Naprawdę tam masz wszystko opisane jak się wkłada zmienne oraz tablice do tekstu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Skrypt ściąga dane z bazy prawidłowo, ale nie zapisuje ich. Moim zdaniem błąd kryje się w linijkach 37-40 oraz 125. Moglibyście zerknąć na kod.
Ten post edytował tinware 2.03.2011, 15:11:47 |
|
|
|
|
|
|
Sprawdz czy w ogole ci dochodzi do update, czy zapytanie jest ok, czy się zapytanie wykonuje ok, włącz wyswietlanie wszystkich bledów, włacz wyswietlanie bledów zapytan, sprawdzaj co się kryje w zmiennych. To są proste sprawy, wystarczy tylko chciec sprawdzić daną rzecz.
Tu masz wszystko opisane: Temat: Jak poprawnie zada pytanie |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%)
|
W formularzu brakuje add i popraw, masz jeden ukryty hidden i dales value="popraw" a powinno byc name="popraw" a add w formularzu wcale nie ma, pozniej sprawdzasz czy one istnieja, nie istnieja wiec nie zapisuje;)
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzieki, już╗ rozwiązałem problem. Potrzebuje jakiś skrypt uploadu zdjęc z własną nazwa, czyli formulasz z:
Type: file - dla zdjecia (nadanie rozmiaru 100x100, o wielkosci max 100kb) Type: text - nazwa zdjęcia+dopisanie .jpg Ma ktoś coś podobnego, żeby podzielić się gotowce, przejrzałem już ok. 50 skryptów na googlach i znalazłem, ale problem bo nie dopisuje .jpg do nazwy pliku i nie akceptuje nazwy jako cyfry |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
mozna przeciez to latwo zmienic, pokaz kod...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam swój (autorski). Jak chcesz mogę Ci za niewielkie pieniądze sprzedać.
Info na PW i mail admin@djgarsi.pl |
|
|
|
|
|
|
|
mozna przeciez to latwo zmienic, pokaz kod...
To ten kod. W formularzu potrzebuje dodać nazwe pliku jako $nr.jpg Z sprowadzeniem $nr uzytkownika z bazy sobie poradzę |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 02:44 |