![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W bazie danych phpmyadminie mam ustawioną bazę danych z kodowaniem latin2_general_ci w tabeli pole też mam ustawione na kodowanie latin2_general_ci. Dodatkowo w skrypcie php mam mysql_query("SET NAMES 'latin2'"); więc wszystko powinno być ok ale nie jest gdyż zamiast "ó" i "Ó" zapisuje mi ó i Ó pozostałe znaki zapisuje mi poprawnie ![]() Po teraźniejszym przetestowaniu wydaje mi się, że to jest wina edytora - w swojej aplikacji używam edytora - ckeditor. Wszystkie znaki polskie są zapisywane w bazie ok ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba ten sam problem:
http://forum.opencart.pl/viewtopic.php?f=32&t=698 -------------------- $email = filter_var(filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL), FILTER_VALIDATE_EMAIL);
if($email === false) { // Houston, we have a problem.... } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugeruje zapis w kodowaniu UTF-8 lub *_polish_ci
-------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Po teraźniejszym przetestowaniu wydaje mi się, że to jest wina edytora - w swojej aplikacji używam edytora - ckeditor. Wszystkie znaki polskie są zapisywane w bazie ok ! oprócz ó i Ó ! http://forum.php.pl/index.php?showtopic=78130 Myślenie nie boli, ciężko było wpaść na wklepanie ckeditor oacute do wyszukiwarki? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 00:34 |