![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem gdyż nie wiem jak zrobić to żeby odnośnik z takiego linku:
mógł wczytać do pozycji "temat" z katalogu wyzej? podany link wczyta do pozycji "temat, data i tresc" plik "1.php" ale z tego samego katalogu co jest plik "wyd.php" a ja chcę żeby obok pliku "wyd.php" był katalog np. AKTUALNOŚCI i zeby w nim znajdowały sie pliki które będą do wczytania. Macie jakieś pomysły? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niewiele zrozumiałam, ale jak pobierasz zawartość $_GET['temat'] to co z tym dalej zrobisz to twoja sprawa.
możesz wtedy np odnieść się do katalogu
../ ->jest "wejściem" do katalogu wyżej. a jeśli wszystkie pliki wczytywane będą liczbą to warto dodać (int) żeby miec pewność że w linku jest liczba. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
../ a w ten sposób nie cofasz sie do poprzedniego katalogu?
ja chcę zrobić w ten sposób, że mam głowny katalog serwera, i w nim mam plik "wyd.php" i w nim jest między innymi takie kawałek kodu:
i teraz gdy w linku wpisze "?temat=1" to wczyta mi plik "1" z tego samego katalogu co jest plik "wyd.php" a ja chce miec osobny folder z tymi plikami np. aktualnosci. A nie wiem jak zmienic link żeby z poziomu glownego katalogu serwera wczytywalo zawartość z katalogu aktualności.
tak probowalem i nie dziala... Juz wiesz o co mi chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo łatwo:
Swoją drogą zainteresuj się bazami danych. Myślę, że lepiej od razu zacząć się uczyć. Poza tym skrypt nie jest bezpieczny i też na ten temat musisz poczytać. Na forum znajdziesz wiele informacji. @down: Stosując się do zaleceń kolegi d3ut3r zmodyfikowałem kod. Jednak musisz się bardziej przykładać, albo korzystać z działu Giełda ofert. Ten post edytował mortus 2.03.2011, 11:04:47 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co z tego, że w $temat masz pełną ścieżkę skoro w warunku masz basename które zwraca tylko nazwę pliku ? Spróbuj skonstruować inaczej warunek sprawdzając czy istnieje plik w ścieżce $temat.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety, nie mam już żadnego pomysłu... Nie wiesz jak to zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
tez nie działa... nic mi się nie wyświetla...
Doszedłem... tak powinno być. Narazie Dzięki wam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:01 |