![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam stronę - http://www.cmsss.pl/aurelius-okna-itd/indexx.php
Chodzi o slider (ten obrazek z "1" na środku) po najechaniu na jego lewą część pojawia się strzałka i po kliknięciu przesuwa się w prawo, to samo analogicznie po lewej stronie. Problem pojawia się w IE7, nic nie działa a IE krzyczy błąd na stronie, korzystam z jquery i wydawało by się kodu który nie może powodować błędów. Prosił bym o pomoc w odnalezieniu: Dlaczego w ie jest błąd na stronie, inne przeglądarki nie mają żadnych problemów. EDIT: Ok, w ie zaczęło coś działać, pomijam fakt totalnego baku obsługi opacity, strzałki uaktywniają się tylko w niektórych punktach, coś css szwankuje, macie może pomysł co takiego jest nie tak? Ten post edytował ShadowD 2.03.2011, 00:27:04 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o opacity to używaj:
Pierwsza linia dla przeglądarek, druga dla IE. -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki.
Problem następujący - jeśli obrazek się nie załaduje mierzenie jego wysokości nie ma sensu, próbowałem .load(xyz) ale ona działa "dziwnie" co przejście slidera (tego na up po prawej) ilość wywołań zxy była o 1 większa, czyli po 5 klikach funkcja wywoływała się 5 razy... Co zrobić by sprawdzić czy obrazek jest już pobrany, a jak jest sprawdzić jego wymiary? (obrazki doczytywane asynchronicznie) Na strzałkę [lewo] dodałem alerta... EDIT: Znalazłem coś o complete i próbowałem tak: if($('#move-'+id+' img').complete) nie działa, nie wiem czemu, zawsze undefined... Ten post edytował ShadowD 7.03.2011, 00:13:15 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:28 |