![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto co chcę uzyskać: pobieram newsy z tabeli news, do tego dołączam nazwę użytkownika z tabeli users (na podstawie pola "author_id" w news) i do tego dołączam ilość komentarzy do danego newsa z tabeli comments (na podstawie pola "item_id" w comments i id newsa). Samo pobieranie z newsy + nazwa użutkownika działa ale z COUNT z trzeciej tabeli już nie mogę się uporać.
Narazie doszedłem do takiego czegoś:
ale po pierwsze, nie są pobierane wszystkie newsy tylko jeden i zliczane są wszystkie komentarze a nie tylko te z id newsa. Wskaże ktoś błąd? ![]() -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy się nie bachnąłem, pisane "z palca". Zwróć uwagę, że zastąpiłem WHERE'y JOIN'ami - polecam się przestawić ![]() Ten post edytował Grzyw 1.03.2011, 21:59:52 -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to ma być tylko liczba komentarzy, to można zrobić tak:
@up: nie bachnąłeś się i oczywiście zgadzam się co do JOINów. Ten post edytował mortus 1.03.2011, 22:05:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 04:37 |