![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie wyświetlania kodu jako php, czyli mam załóżmy plik o nazwie "plik.php"
Chcę najpierw zamienić w nim wystąpienia np "kot" na "pies" Do tego momentu jest ok, najpierw "file_get_contents", później zamiana "str_replace" ale teraz chciałbym wyświetlić to jako php to znaczy gdy znajdzie się tam jakiś if, while czy cokolwiek innego to wykona się tak jakby plik był zainkludowany. Robiłem tak:
ale wyświetla jako string. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja, która zrobi to co chcesz to eval
Za to samo podejście do problemu to prosta droga do katastrofy... Nie lepiej treść trzymać w bazie, korzystać z szablonów widoków itp itd? Ten post edytował zordon 1.03.2011, 16:13:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odp ale poradziłem sobie za pomocą prostej klasy, decydującej czy wyświetlany tekst ma być prasowany jako php, tpl czy html.
Dane oczywiście są z bazy itp ale łatwiej było tak opisać ![]() Pozdrawiam Temat do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:04 |