Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP] Formularz i skrypt wysyłający emaile zapisane w bazie
tinware

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Ostatnio napisałem skrypt, w którym użytkownicy mogą rejestrować się na mojej stronie poprzez podanie swojego loginu, hasla, emaila itd.
Z panelu mam możliwość zarządzania (edytowania, usuwania). Chciałem dodać kolejną opcję: wysyłania wiadomości do zarejestrowanych osob, tzw. subskrypcji. Skrypt miałby ściągnąć z bazy z wszystkich rekordów emaile i po dodaniu tresci wiadomości wysłać je jako ukrytą kopie zapasową, aby dany użytkownik nie mógł podejrzeć na poczcie pozostałych adresów, na które została wysłana ta sama wiadomość. Napisałem formularz i chciałem otrzymać pomoc w zakresie wykonania skryptu, ktory ściągał by emaile z bazy.

1. <a href="?go=users_send">Wyslij wiadomosc subskrypcji</a><br><br><br>
  2.  
  3. <?
  4. include('mysql.php');
  5.  
  6.  
  7. if ($_GET['go'] == 'users_send') {
  8. echo "<FORM METHOD=POST action=\"?go=users_save\">";
  9. echo "<INPUT TYPE=\"hidden\" NAME=\"action\" VALUE=\"send\">";
  10. echo "<input type=\"hidden\" name=\"djplate@mp3.pl\">"; /// Moj email
  11. echo "<input type=\"hidden\" name=\"djplate@mp3.pl\">"; /// Wyslij do mnie
  12. echo "<input type=\"hidden\" name=\"email\"><br>"; /// Kopia zapasowa do wszystkich uzytkownikow zapisanych w bazie
  13. echo "Temat: <input type=\"text\" name=\"subject\" style=\"width: 300px\"><br>"; /// Temat wysylanej wiadomosci do wszystkich uzytkownikow
  14. echo "Tresc: <textarea name=\"tresc\" style=\"width: 310px; height: 95px; \"></textarea><br>"; /// Tresc wysylanej wiadomosci do wszystkich uzytkownikow
  15. echo "<INPUT TYPE=\"submit\" VALUE=\"Wyslij wiadomosc\">"; /// Submit wyslania napisanej wiadomosci
  16. }
  17.  
  18.  
  19.  
  20. if ($_GET['go'] == 'users_save') {
  21. echo "Twoja wiadomosc zostala rozeslana";
  22. }
  23.  
  24.  
  25. ?>

Tabela: Users
i z rekordów:
$email - zawiera adresy zarejestrowanych użytkowników
$subskrypcja - wypełniona selectem jako TAK lub NIE, czyli wiadomość subskkrypcji może docierać tylko do osób ktore mają wypełnione to jako TAK.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:16