![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam taki problem próbuje sobie dodac na strone plugin like od facebooka i pojawił mi sie taki problem ponieważ w URL'ach mam polskie znaki - nie rozpoznaje zmiennej, ktoś kojarzy jak przekonwertować stringa ? (nie idzie ani JS ani IFRAME), sorry za brak kodu ale każdy wtajemniczony będzie wiedział o co biega.. pozdr. -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istotą problemu jest przekonwertowanie stringa - zmiennej adresu uri z polskimi znakami do postaci rozpoznawanej przez facebooka,
i nie wiem jakim konwerterem to machnąć ( urlencode() nie pomaga) chyba ze to przeoczenie po stronie FB (bez polskich znaków działa) pozdr. -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh....
wujek google przyjacielem. facebook nie jest inny niż inni aż tak bardzo. http://php.net/manual/en/ref.intl.idn.php bądź ręcznie: http://dns.pl/cgi-bin/idntranslator.pl abstrahując od tego, że nie mam żadnego problemu z dodaniem jako url=nazwydomeny z polskimi znakami która jest dobrze rozpoznawana przez facebooka -------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:30 |