![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam duże zdjęcie jako tło bloku div do przesuwania w pionie. Domyślnie ustawiałem je tak, żeby było widać mniej więcej środek (jakby ktoś nie miał JS włączonego w przeglądarce). Później w jQuery za pomocą .css() przywracam zerowe położenie. Napisałem więc kod do animacji:
Problem w tym, że animacja nie działa, w manualu nie mogę znaleźć przyczyny, a w książce (jQuery 1.3. Wprowadzenie) i na większości stronach jest starsza wersja biblioteki. Ja korzystam z 1.5. Może ktoś wie co jest nie tak? -------------------- kacperkolodziej.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile nic się nie zmieniło to to zdanie z manual jQuery zachowuje ważność
Cytat All animated properties should be animated to a single numeric value, except as noted below; most properties that are non-numeric cannot be animated using basic jQuery functionality. (For example, width, height, or left can be animated but background-color cannot be.) background-position raczej również pod nie podpada. Tak samo próba podania (lub pobrania) wartości złożonych np.
Do ominięcia tego powstało parę wtyczek. Poszukaj sobie. -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem. Dzięki za pomoc!
-------------------- kacperkolodziej.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:10 |