![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mój kolejny mały problem
![]() Posiadam aktualnie takie coś:
Jeśli użytkownik jest zalogowany doda mu punkty (czy. kasa) Jednak gdy wchodzę w ten odnośnik chciałbym, aby tylko dla mnie (aktywnego usera) dodawano kasę. W tym momencie wchodząc w odnośnik daję wszystkim punkty. Jakieś pomysły? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UPDATE users SET kasa=kasa+1 WHERE user_id=666
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że przy logowaniu do sesji zapisujesz dane zalogowanego usera to:
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że przy logowaniu do sesji zapisujesz dane zalogowanego usera to: Wystarczyło: ![]() A jeszcze jedno pytanie. Teraz odnośnik: przenosi mnie ładnie, dobrze do index.php, lecz wyświetlanie "kasy" się nie zmienia. Muszę się przelogować, aby te zmiany zobaczyć. Da radę to zmienić? ;> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie, musisz pobrać dane jeszcze raz z bazy i zapisać do sesji aby dane się odświeżyły. Ale jeśli kasę edytujesz dodając jedynie 1 to możesz to zmienić w sesji bez przeładowania danych. Natomiast nie musisz się logować powtórnie, wystarczy że pobierzesz jeszcze raz dane z bazy i wrzucisz do sesji. W praktyce to powtórne zalogowanie się ale user tego nie będzie świadom.
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Czyli jak to zrobić w praktyce?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tutaj masz odpowiedź.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 18:18 |