![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Poszukuje funkcji którą mógłbym przeszukać ciąg znaków, aby znaleść interesujący mnie kod. Otóż chciałbym napisać skrypt który pobiera źródło strony(oczywiscie z tym nie ma problemów) i odnalazł ciąg znaków i podał jego wartość, np: ciąg znaków="coś coś coś coś <span id="today-2">22</span> coś coś coś", i chciałbym aby funkcja adnajdywala ciąg "<span id="today-2">22</span>" i podała mi wartość 22, wiem, że taka funkcja istnieje, gdyż robiłem już coś takiego, lecz kilka ładnych lat temu, i nie pamietam już jaka to była funkcja, google nic mi nie chce powiedzieć. Myśle, że jasno przedstawiłem sprawę. Z góry dziękuje, Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę, chcesz parsować HTML. Poczytaj o bibliotece Simple HTML DOM.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie, tylko mam maly problem z ustawieniem go, "foreach($html->find('a') as $element) echo $element->href .'<br>';" chcę aby szukało mi <span id="today-2">.
Ten post edytował Monter08 27.02.2011, 18:49:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 24.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz link do manuala Klik. Poczytaj trochę najpierw zamiast porywać się z motyką na księżyc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Skorzystaj z selektorów - są bardzo proste i przyjemne - tak jak w jQuery.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:15 |