![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Skąd: Bytów/Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, postawiłem u siebie na kompie server (easyphp-7.1)
Apache 1.3.27, php 4.3.3, MySQL 4.0.15, PhpMyAdmin 2.5.3 I mam problem:|. Niektóre skrypty php mi nie działają:|. Nie wiem czemu. Spójrzcie co się dzieje na http://subox.no-ip.org/subox/html/index.php Inne strony, które są u mnie an servie maja podobne błędy w skryptach php:|. A na innych serverach działają. Może mi ktoś pomóc? ![]() Chciałbym mieć stronę w php-nuke 7.3, ale jak takie błędy wyskakują to nie da rady:|. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
poszukaj na forum informacji o register_globals
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawdopodobnie masz w php ustawione register_globals=off -- i wtedy wyskakuje blad
Kod Undefined variable: HTTP_USER_AGENT
czyli -- zmienna nie jest zdefiniowana -- bo skrypte peewnie odwoluje sie do niej przez $HTTP_USER_AGENT zamiast $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] a ze ustawienie register_globals=on jest BARDZO NIE zalecane to musisz zdobyc/poprawic kod tego skryptu -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat register_globals = Off
Zamien na Cytat register_globals = On
i zresetuj apache Nie jest to zalecane... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zamykam, bo zaraz wszyscy będą pisac o tym samym, a to już było, wystarczy poszukać.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:08 |