![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co sądzicie o książce Symfony w przykładach Włodzimierz Gajda ?
http://helion.pl/ksiazki/symfony_w_przykla...ajda,symfpr.htm |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 11 Dołączył: 7.04.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
1. Lada moment wychodzi Symfony2. Książka dotyczy Symfony 1.x. Autor chyba trochę rozminął się w czasie z zapotrzebowaniem.
2. Nawet jeżeli chciał byś się uczyć S1 to posiada on bardzo obszerną dokumentację i najpierw przerobił bym jobeet a dopiero potem myślał o tej książce. 2. Autor oparł przykłady o ORM Propel, który obecnie traci popularność na rzecz Doctrine a konkretniej Doctrine2 (znowu nie na czasie). 3. Książka napisana jest w formie zadań i przypomina książkę kucharską : Krok 1. Przeanalizuj dane ................................................................................ ...... 250 Krok 2. Utwórz pustą bazę danych ......................................................................... 252 Krok 2. Dodaj proszek do pieczenia i poczekaj aż urośnie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) .................................XXX To się może podobać ja osobiście odbieram to na minus... Ten post edytował smentek 27.02.2011, 21:38:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do nauki symfony, jezli nei przeraża cię angielski, polecam Gentle Introduction to Symfony 1.4, do pobrania za darmo na stronei symfony (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ja ją przerabiam i jest lepsza niż książka do Symfony, którą kupiłem ("PHP5. Programowanie z wykorzystaniem Symfony, CakePHP, Zend Framework") |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:55 |