![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam do was prosbe. zmodyfikowalem troche kod statystyk ktory znalazlem w necie,
i moja prosba i pytanie czy da sie usunac automatycznie wpisy z pliku "licznik/lista" które mają powyzej dwoch dni. jesli tak to w jakis sposob |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ten skrypt Ci zajeździ pamięć po pewnym czasie.
Da się - zapisujesz całość w pętli, linia po linii, sprawdzając po drodze, czy warunek daty jest prawidłowy. Jeśli nie - continue przed zapisem. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moglbys pokazac mi jak to zrobic, zedytowac ten kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy od "usprawnienia" Twojego kodu:
Datę dziesiejszą / wczorajszą lepiej wygenerować raz, przed pętlą, $d_dzis = date('j.m.Y');a nie ciągle od nowa w pętli. Co do usunięcia "starych" odwiedzin - spróbuj coś takiego: W $tablica_ogr dostajesz listę odwiedzin ograniczoną do dziś / wczoraj. Zapisz ją do pliku odwiedzin i załatwione. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jesli dobrze rozumiem kod:
mam wrzucic do pliku lista |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Samą funkcję wrzuć gdzieś ma początek.
Wywołanie - w tym miejscu Twojego kodu, gdzie już jest wczytana $tablica. Pytanie tylko - czy taką operację jest sens robić po każdych odwiedzinach. Raczej należy to robić raz na dobę, albo nawet rzadziej. Uwaga na marginesie: Nazwa $tablica "niewiele mówi" (co to za tablica). Lepszą nazwą byłoby np. $t_odw (tablica odwiedzin). Ten post edytował Valdi_B 26.02.2011, 13:07:45 |
|
|
![]()
|
|
sorki ale ja w php dopiero poczatki
![]() no wlasnie tez tak mysallem by czyscic to raz na jakis czas powiedzmy co 48 godzin, ale nie wiem jak to zrobic |
|
|
![]()
|
|
Poczytaj sobie o takim czymś jak cron.
Narzędzie do uruchamiania wskazanych programów we wskazanych datach / godzinach. Przy okazji pytanie / uwaga dot. Twojego kodu: Tak jak jest, to program zlicza wszystkie odwiedziny z dziś / wczoraj. Z kolei w komentarzach na początku jest mowa o zliczaniu odwiedzin spod danego $IP (chodzi o zmienną $szukane). Jak chcesz liczyć? Ten post edytował Valdi_B 26.02.2011, 13:26:59 |
|
|
![]()
|
|
sam raczej nic nie zdziałam ale dzieki za odp
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Dalej olewacie kryterium pożerania pamięci, ale co tam.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
erix to co ty bys poradzil, jesli mozesz to pokaz odrazu kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
Już setki razy pisałem o tym, że file jest najgorszym z możliwych wyjść.
Pętla: feof + fgets, przykład jest w manualu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:28 |