![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób podzielić nazwy plików na słowa,
z każdego słowa zrobić wiersz, gdzie pierwsza kolumna to słowo, druga to ID utworu i tabele zaindeksować po słowach? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Explode po jakims znaku rozdziejalacym, np 04_LadyGaga_Pokerface -> explode ("_", $nazwa), o ile o to chodzi?
A jak ma dokładniej wyglądać ta tabela? bo nie zrozumiałem do końca Cytat z każdego słowa zrobić wiersz, gdzie pierwsza kolumna to słowo, ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Explode po jakims znaku rozdziejalacym, np 04_LadyGaga_Pokerface -> explode ("_", $nazwa), o ile o to chodzi? A jak ma dokładniej wyglądać ta tabela? bo nie zrozumiałem do końca ![]() jak mozesz to zobacz ten temat |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
w planach mam do zrobienia baze danych plikow, tak jak w podanym wyzej przeze mnie temacie, tych plikow jest bardzo duzo, maja rozna konstrukcje nazw,
powiedzmy, ze przykladowo jest to: autor_utwór.txt |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Nie piszesz jednak skąd chcesz pobierać ID utworu. W czym masz konkretnie problem w takim układzie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nawiazując do tematu z linku:
jeśli chcesz dzielić na słowa, musisz jakoś ustandaryzować nazwy, powiedzmy imie_nazwisko_tytul.txt, zebys mogl je explodowac po okreslonym znaku, jesli kazdy jest inny, to zrob wyszukiwanie ogolne, user wpisuje np. różewicz, a skrypt szuka po tabeli wszyskich rekordów z słowem "%różewicz%" w polu nazwa, przy czym % to dowolny znak, a w bazie miej tabele wiersze z polami ID i nazwa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 09:41 |