![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam pytanie, posiadam coś takiego:
![]() Jak zrobić, aby to Okres w jakim ogłoszenie będzie widoczne w serwisie: było koło siebie i żeby domyślnie było 1 miesiąc a nie 1 tydzień? Chcę aby było tak: ![]() Oto kod pliku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaznaczona opcja
Zwróć uwagę, że instrukcja: $zaznacz='checked';wykonuje się dla $i==1. Zmień tę jedynkę na coś innego, to wówczas ta inna opcja będzie zaznaczona. Dwukolumnowy układ opcji 1. Fragment "$zaznacz=...'" i wypisywanie kodu HTML: <td>'.$okresy[$i][1].'</td>wyłącz do oddzielnej funkcji (np. function drk_radio($i) { ... }. 2. W pętli wywołującej tę funkcję co drugi raz zrób: echo "</tr><tr>";3. Przed tą pętlą zrób echo "<tr>". 4. Po tej pętll zrób echo "</tr>". 5. Może jeszcze coś trzeba będzie "wygładzić". Co konkretnie - wyjdzie jak zakodujesz to co napisałem i obejrzysz wynik. Ponadto dwie sugestie: 1. Pola radio raczej robi się tak, że najpierw jest samo pole radio, a dopiero potem jego opis. Rozważ zmianę kolejności na właśnie taką. 2. Szerokość komórek <td> wynika z szerokości pól w innych wierszach i w Twoim kodzie pole radio jest dość daleko odsunięte od opisu. Proponuję: - najpierw zakończ poprzednią tablicę (</table>). - rozpocznij nową tablicę (<table>). - tu wstaw te pola radio. - zamknij tę (drugą) tablicę i rozpocznij następną (tam będzie reszta pól). Ewentualnie dodaj style określające szerokość komórek. Na czas testów wszystkie tabelki rób z atrybutem border="1". Ten post edytował Valdi_B 25.02.2011, 20:00:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:19 |