![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: 3miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesto pojawiaja sie linki tego typu:
http://costam/.../plik?id=3456 Zatem na w/w serwerze indeksowane sa pliki. Uwazam to za dosyc przydatne tymbardziej, gdy ma sie >1000 plikow chociaz nawet przy kilku setkach mozna by sie pogubic. Ale problem pojawia sie wowczas, gdy chcemy umiescic do nich linki na stronach .html Czy moglby mi ktos powiedziec jak sie za to zabrac? Jak zindeksowac te pliki i w ogole...tzn. itd. Z gory dziekuje. -------------------- ..:: człowiek roślina, myśl konająca ::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobil tak:
id_pliku(primary key) | sciezka | dzial opcjonalnie moglbys dodac jeszcze pole waga pliku i rozszerzenie ![]() ![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: 3miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Zbłakany.
Jutro sobie potestuje, a teraz mykam spać, bo wiadomo...ja jak każdy, dużo mam w tygodniu do roboty. -------------------- ..:: człowiek roślina, myśl konająca ::..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 01:20 |