![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Chce wykonać a najlepiej przerobić skrypt który wypisze mi wszystkie dni miesiąca w roku i doda mi do bazy danych. Z pomocą znajomego zrobiłem skrypt który dodaje mi tylko dni w danym miesiącu.
Słabo się znam na funkcji date() Wcześniej z tym się nie bawiłem. Poniżej podaje skrypt który wypisuje mi wszystkie dni w danym miesiącu i zapisuje mi do bazy danych.
Prosił bym aby ktoś kto się zna naprowadził mnie na właściwą drogę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2011 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
W dokumentacji masz wszystko rozpisane. http://pl2.php.net/manual/en/function.date.php + powiazane funkcje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem to nawet w języku polskim. Nie stety ale tego nie rozumiem ; / Tam gdzie zmienna $amount_days wpisał zmienną gdzie wypisze mi dni ile jest w roku ale za pewne zle zapisze daty w bazie danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może coś takiego:
Rozwiązanie jest o tyle eleganckie, że: - jest po polsku, - operujesz na jednostkach naturalnych (dniach), nie bawiąc się w przeliczanie sekund na doby. Oczywiście w wersji docelowej: - usuń "bajery drukarskie", - dodaj INSERT. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:09 |