![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuję profesjonalnych programistów w całej Polsce, jest do zrobienia innowacyjny projekt i porządne pieniądze do zgarnięcia (z racji bardzo dużego "targetu")
Więcej informacji na stronie: http://www.zlecenia.przez.net/aukcja,75115...wysokie-zarobki Proszę o przemyślane i poważne oferty!!! Aby rozpocząć pracę konieczne jest stworzenie zadania testowego i podpisanie umowy o zapobiegnięciu kradzieży pomysłu!! ![]() Danych firmy jeszcze nie ma (będzie zarejestrowana po uruchomieniu strony), kontakt przez maila xtxmarcin80@o2.pl lub przez stronę zlecenia.przez.net Pozdrawiam, Marcin Konopko.
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no bez jaj...
już samo to: Cytat Poszukuję profesjonalnego programisty Cytat który podjąłby się realizacji projektu w ramach praktyk, szkolenia, etc. odstrasza życze powodzenia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 36 Dołączył: 1.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wracaj skąd przyszedłeś.
-------------------- Google Manual
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za 5 lat powiesz "byłem głupi to ja mogłem napisać następną naszą klasę"... ale twoja sprawa. Proszę o nie zaśmiecanie tematu i oferty pracy!!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Koleś... proszę... nic już nie pisz...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A ja polecam czytanie regulaminu! Poważny pracodawca nie wali ofert byle gdzie. Przenoszę.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za 5 lat powiesz "byłem głupi to ja mogłem napisać następną naszą klasę"... ale twoja sprawa. Proszę o nie zaśmiecanie tematu i oferty pracy!!! A forum prosi Ciebie, żebyś nie zaśmiecał go takimi "ofertami", bo oferta pracy to to nie jest, tylko jej marna karykatura. Ten post edytował pyro 24.02.2011, 20:07:01 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Niepokoi mnie brak integracji z Facebookiem i NK w specyfikacji. Jak mogłeś o tym zapomnieć?
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Nie zapomniałem, będzie oczywiście pełna integracja z loginami facebooka i naszej klasy. Jak już mówiłem - wasza strata do tej pory jest wiely chętnych więc nie każdy jest takim gościem co chce oszukańczo sprzedawać niesprawdzony kod!!
Kod zarobi - będzie kasa. Proste!!! Nie kupujemy kota w worku jak to się mówi!! Tak się w każdym normalnym biznesie robi - pierwsze są efekty a potem zapłata (np. SEO!!) Ten post edytował xtxmarcin80 24.02.2011, 20:34:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Tylko chyba nie wiesz o tym, że takich "innowacyjnych" pomysłów jak Ty, to ja też mam pełną głowę, ale w przeciwieństwie do Ciebie wiem, jaka jest relacja poświęconego czasu do podjętego ryzyka. Ty masz za przeproszeniem ...nic, bo sam pomysł to za mało aby były z tego pieniądze. Nie podejmujesz żadnego ryzyka, chcesz, aby ktoś podjął je za Ciebie. 5-10%? Chyba dla Ciebie.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja osobiście proponuję napisać wniosek o dotację z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, Działanie 8.1 - "Wspieranie działalności gospodarczej w dziedzinie gospodarki elektronicznej".
To właśnie dla projektów o daleko idącej innowacyjności przeznaczone są najwyższe dotacje. -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do CV sobie wpiszę.
![]() -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Cysiaczek - no widzisz i nie robisz nic żeby je realizować, chociaż bardzo dobrych programistów bez pomysłów i pracy jest sporo!! Dużo programistów kończy studia a potem idzie pracować za 800 złotych bo nie ma pracy na rynku! Oczywiście jest ryzyko, że projekt się nie powiedzie - ale każdy coś od siebie daje. Ja domenę i profesjonalny hosting bez reklam, programista swój czas (ale to go nic nie kosztuje skoro nie ma co robić!), itd.
Ja sam dostałem już 5 propozycji pracy. Będę wysyłał umowy o zachowaniu poufności do podpisania jak tylko skonsultuję ją z innymi członkami projektu. A potem specyfikację projektu! Pomysł jest najważniejszy, gdybyś 10 lat temu wpadł na pomysł na google to dzisiaj byłbyś bogaty. Ale co ja tam wiem. Prawdopodobnie jesteś kiepskim programistom i zazdrościsz że nikt cię nie chce wziąść do projektu!!! Pomysł to 95% sukcesu. Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiać ![]() Bakus - dziękuję za propozycję, ale lepiej chyba robić samemu. Nie będę musiał się przejmować jakimiś unijnymi normami a jak nie wyjdzie (chociaż to bardzo mało prawdopodobne) to kasy nie trzeba będzie oddawać ![]() Ten post edytował xtxmarcin80 24.02.2011, 21:40:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale każdy coś od siebie daje. Ja domenę i profesjonalny hosting bez reklam, programista swój czas (ale to go nic nie kosztuje skoro nie ma co robić!), itd. Koszt hostingu i domeny << koszt wynajęcia profesjonalisty. Pomysł jest najważniejszy, gdybyś 10 lat temu wpadł na pomysł na google to dzisiaj byłbyś bogaty. Dziesiątki, setki osób miały taki pomysł, ale zrealizowało go dwóch. Sam pomysł możesz sobie zapisać na kartce i włożyć do szuflady. Dopiero jego realizacja może dać zyski. Pomysł to 95% sukcesu. Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiać ![]() Bullshit. 95%? Jak to wyliczyłeś? Pomysł to start, ledwo zalążek, nasionko, które trzeba zasadzić, podlewać, nawozić. Później jak coś wyrośnie to pielęgnować, doglądać, poprawiać itd. Kod którego nie trzeba poprawiać? Jakie masz pojęcie o pisaniu kodu? Generalnie, jak się ma 17 lat to świat wygląda trochę inaczej. Czasem ma się inne wyobrażenie świata niż jest na prawdę. Z wiekiem to się zmienia, dorasta się, przychodzi doświadczenie itd. Życie uczy pokory -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale kabaret
![]() "ja daje hosting bez reklam i polska domene" i 10% dla programisty ![]() Ten post edytował emajl22 24.02.2011, 22:02:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z pozycji kiepskiego programisty widzę to tak:
Cytat (...)Ja domenę i profesjonalny hosting bez reklam, programista swój czas (ale to go nic nie kosztuje skoro nie ma co robić!), itd. Czyli dajesz 10 zł + VAT w domenie i 50 zł + VAT w serwerze. Oprócz tego mnóstwo słów zachęty i doskonałych pomysłów. Potencjalny wykonawca wkłada w ten "interes" jakieś 200h(a tak strzelam) pracy, a ponieważ przyda się ze dwóch programistów to jakieś 400h. Cytat Pomysł to 95% sukcesu. Pomysł to 5% sukcesu, 95% to ciężka praca. Cytat Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiaćexclamation.gif) Sam będziesz oceniał jakość kodu, czy zdasz się na zewnętrzny audyt? Może też na zasadach wolontariatu? Przeczytaj to co piszesz, i przemyśl to jeszcze z 10 razy, bo tyle to każdemu powinno wystarczyć do zrozumienia, że pisze banialuki. Ja nie przeczę, że masz dobry pomysł, może to kolejne google nawet. To nie zmienia nic w kwestii Twojego i Mojego jutrzejszego posiłku - musisz na niego zapracować. -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cysiaczek - no widzisz i nie robisz nic żeby je realizować, chociaż bardzo dobrych programistów bez pomysłów i pracy jest sporo!! Dużo programistów kończy studia a potem idzie pracować za 800 złotych bo nie ma pracy na rynku! Oczywiście jest ryzyko, że projekt się nie powiedzie - ale każdy coś od siebie daje. Ja domenę i profesjonalny hosting bez reklam, programista swój czas (ale to go nic nie kosztuje skoro nie ma co robić!), itd. Ja sam dostałem już 5 propozycji pracy. Będę wysyłał umowy o zachowaniu poufności do podpisania jak tylko skonsultuję ją z innymi członkami projektu. A potem specyfikację projektu! Pomysł jest najważniejszy, gdybyś 10 lat temu wpadł na pomysł na google to dzisiaj byłbyś bogaty. Ale co ja tam wiem. Prawdopodobnie jesteś kiepskim programistom i zazdrościsz że nikt cię nie chce wziąść do projektu!!! Pomysł to 95% sukcesu. Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiać ![]() Bakus - dziękuję za propozycję, ale lepiej chyba robić samemu. Nie będę musiał się przejmować jakimiś unijnymi normami a jak nie wyjdzie (chociaż to bardzo mało prawdopodobne) to kasy nie trzeba będzie oddawać ![]() Hahahahah I Ty jesteś poważnym partnerem do rozmowy, a nie potrafisz postu sklecić bez błędów ortograficznych? Człowieku, wracaj na te swoje zlecenia przez net, a nie tutaj szukasz frajerów, nie dając nic w zamian. Próbujesz tutaj czyimiś kosztem się wzbogacić, nie przedstawiając nawet zarysu specyfikacji, mało tego, Ty nawet nie ukrywasz tego, że takowej jeszcze nie ma. Dodam jeszcze od siebie, że to nie prawda, co piszesz, że programista, który poświęca swój czas, a chwilowo nie jest nigdzie zatrudniony - nic na tym nie traci. Dawno większej bzdury nie słyszałem. Chyba nie masz świadomości, że każdy dobry programista musi się cały czas dokształcać. No właśnie cały czas, pomyślałeś w ogóle, jak wygospodarować czas na naukę? Kiedy? Nie wspomnę już o ludziach, którzy pracują i muszą się dokształcać na własną rękę. Proszę o zamknięcie tego tematu i potraktowanie tej całej "świetnej propozycji współpracy" jako niepoważny wybryk nieodpowiedzialnego łowcy jeleni. Wybacz, ale od samego początku, już po przeczytaniu Twojego tematu wiedziałem, że coś jest z Twoją propozycją nie tak. Ten post edytował darko 24.02.2011, 22:11:16 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cysiaczek - no widzisz i nie robisz nic żeby je realizować, chociaż bardzo dobrych programistów bez pomysłów i pracy jest sporo!! Dużo programistów kończy studia a potem idzie pracować za 800 złotych bo nie ma pracy na rynku! Cyś, Hwao, Quadina... od jutra obcinam pensje. Jak nie ma rynku pracy, to zadowolicie się tym, co dam ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Sam będziesz oceniał jakość kodu, czy zdasz się na zewnętrzny audyt? Może też na zasadach wolontariatu? Być może umieszczę w tej sprawie następną ofertę pracy, ale tym razem niestety bez podziału zysków (chociaż będzie na pewno dobry punkt do CV). Cytat Potencjalny wykonawca wkłada w ten "interes" jakieś 200h(a tak strzelam) pracy Ale przecież może nic nie robić i na przykład zmarnowałby te 200 godzin na grę w jakieś final fantasy czy coś. A ja wykładam realne pieniądze (hosting i domena to 80 złotych, ale za jakość się płaci!!). Więc po co ma programista robić projekt na jakimś yoyo gdzie jest pełno reklam jak u mnie ma serwer za darmo? ![]() Specyfikacja już jest, niestety nie mogę jej przedstawić bez podpisania umowy, żeby nikt nie ukradł pomysłu. Ja nie wiem o co wam chodzi. Często ludzie płacą pieniądze, żeby pracować za darmo na stażu. U mnie nie dość, że nic się nie płaci to nawet oferuję pieniądze1!!! Cytat Cyś, Hwao, Quadina... od jutra obcinam pensje. Jak nie ma rynku pracy, to zadowolicie się tym, co dam Ja bym uzależnił pieniądze od wpływów z forum, na przykład dał 2-5% do podziału dla pracowników. Wtedy by wszyscy lepiej pracowali, reklamowali forum, klikali w reklamy, itd. To idealny przykład na dobry pomysł. 95% sukcesu. Ktoś miał pomysł na forum php i nawet nie musiał podpisywać umowy o niekradnięciu ... bo przecież nikt nie ukradnie domeny ![]() Tak czy inaczej dzisiaj chcę skończyć umowę o poufności, po weekendzie wyślę zadania testowe i programiści którzy będą dobrzy rozpoczną pracę nad świetnym projektem!!! Zamiast marudzić na forum można by np. zamiast jednego zdania napisać 10 linijek kodu ![]() Ten post edytował xtxmarcin80 24.02.2011, 22:23:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z Twojej wypowiedzi wynika wiele sprzeczności.
Piszesz "bardzo dobrych programistów bez pomysłów i pracy jest sporo!!". Uważasz zatem, że nie brakuje dobrych programistów i że nie brakuje pracy (zastosowałeś spójnik "i" wskazujący na jednoczesne występowanie obu sformułowań). W następnym zdaniu piszesz, że “Dużo programistów kończy studia a potem idzie pracować za 800 złotych bo nie ma pracy na rynku!“. To zdanie wskazuje, że: - najpierw zostaje się programistą, a później idzie na studia - po ukończeniu studiów idzie się do pracy za 800zł, bo nie ma pracy. Skąd posiadasz takie informacje? Muszę przyznać, że mnie one szokują. Posiadam za sobą już ładnych parę lat praktyki zawodowej i nie jestem sobie w stanie wyobrazić stworzonej przez Ciebie wersji rzeczywistości. Wzięcie na siebie ryzyka nie powodzenia serwisu to niesamowite poświęcenie z Twojej strony zakładając oczywiście, że płacisz za “profesjonalny hosting”. Tu przechodzimy do kolejnego zdania Twojej wypowiedzi - “profesjonalny hosting bez reklam”. Serio? Przypuszczałem, że nie ma na świecie ani jednego serwera komercyjnego, który dołącza reklamy do hostowanych stron. Dodatkowo nie trzeba się bardzo wysilić, by znaleźć darmowy serwer bez reklam. Co w takim układzie Ty tracisz? Jakoś nie jestem w stanie się doszukać. Muszę przyznać, że podejście pt. “nie mam pracy, więc mój czas mogę rozdawać za darmo” jest dla mnie wyjątkowo ciekawe. To, że nie mam pracy w żadnym wypadku nie oznacza, że mój czas jest bez wartości. Wręcz przeciwnie - może być za drogi dla potencjalnych pracodawców. Pomysł jest nic nie wart jeżeli nie jest zrealizowany. To dlaczego Faceebook, NK, Google, Amazon, czy inne duże serwisy osiągnęły popularność, to zrealizowanie pomysłów, a nie same pomysły. Widząc w Twoim wpisie “jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiać” wiem, że nie miałeś z programowaniem wiele wspólnego. I na koniec perełka “programista nie musi się składać na hosting”. Litości... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:39 |