![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siemano, mam taki problem:
robię gry, postanowiłem zrobić serwis ala Xbox Live, ofc nie tak rozbudowany. No więc dla testów aplikacji założyłem sobie hosting na prv.pl, no i gitara. Mam ten hosting, logowanie przez stronę działa, ale jak chce się zalogować przez program to się nie udaje, strona nic nie zwraca. Na innym serwerze (inna strona hostingowa, nie wiem jaka, na niej stoi spore forum znajomego) działa. To wina aplikacji, czy może skryptu logowania? Dodam, że program nie wyświetla nawet najprostszej rzeczy. Aha i dzieje się to tak: w programie wpisuję swoje dane i klikam ok. Dalej, metodą GET, program wysyła te dane na stronę, strona porównuje dane z tymi w bazie MySQL, jeżeli jest dobrze to wyświetla "OK" i to powinien wyświetlić program, ale nie wyświetla. Próbowałem jeszcze zrobić tak żeby strona zwracała aktualną datę, ale też nie zwraca. Taki sam skrypt zainstalowałem na serwerze znajomego (wyżej napisałem) i tam działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...jaki program?
-------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ten co sobie robię.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Mój też nie działa jeszcze, jakieś pomysły?
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zrób na serwerze logowanie requestów i najpierw sprawdź, czy w ogóle do skryptu docierają twoje GETy, bo zakładam, że nie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Myślę że musisz się skontaktować mailowo z osobą która wykonywała ten program i poprosić ją o kontakt do osoby która jest odpowiedzialna za skrypt 'w internecie' - powinno pomóc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hwao, ale ten program to jest ten co robi sam, czyli powinien skontaktować się sam z sobą.
-------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, zapytania z programu w ogóle nie docierają.
EDIT: Program łączy się ze stroną, wysyła dane, i nawet coś odbiera, ale już nic nie wyświetla, więc zakładam że odebrane dane są puste. EDIT2: Odbiera jakieś dane o serwerze, natomiast nie odbiera tego co powinien ;/ EDIT3 ![]() Program wyświetla takie komunikaty: Kod 1 komunikat: HTTP/1.1 302 Moved Temporarily Server: nginx/0.7. 2 komunikat: 67 Date: Thu 24 Feb 2011 14:55:36 GMT Content-T 3 komunikat: ype: text/html Content-Length: 161 Connection: c 4: lose Location: http://www./test.php <html> 5: <head><title>302 Found</title></head> <body bgc 6: olor="white"> <center><h1>302 Found</h1></center> Dalej tylko jakiś kod HTML, podobny do powyższego Jeżeli będę się łączył z loginapp.php to wyświetli się to samo, tylko w komunikacie 4 zamiast test.php będzie loginapp.php i obok login i hasło. Ten post edytował bartas2 24.02.2011, 16:02:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zły adres podajesz widocznie. W programie sobie wydrukuj argimenty z pomocą jakich się logujesz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Właśnie adres jest dobrze podany. Taki sam wpisuję do Chrome, i działa, a w programie już nie ;/
EDIT Naprawiłem ![]() Ten post edytował bartas2 24.02.2011, 20:32:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 01:59 |