![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję pobrać rekordy z bazy do tablicy javascript, oto kod:
... i tablica tabRekordy nic nie wyświetla. Ktoś pomoże ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 14 Dołączył: 13.01.2008 Skąd: Birmingham Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonaj skrypt i sprawdź jaki wynik (źródło strony).
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyświetlę źródło strony to widzę że w tablicy jest to co być powinno. Więc w czym tkwi problem, że jej zawartość nie wyświetla się na stronie ?
Tak wygląda źródło:
a na stronie pustka, tylko jest div... ![]() Ten post edytował Krismen 23.02.2011, 20:20:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W deklaracji tablicy kolejne stringi powinny być:
- ujęte w cudzysłowy (lub apostrofy), - rozdzielone przecinkami. Tymczasem w pętli w PHP masz "zwykłe" echo(...); - "gołe" nazwy kolejnych województw i bez ujęcia w cudzysłowy, bez separujących przecinków. Czy treść po var tabRekordy=new Array( jest poprawna? A może ja coś "źle widzę" Twój kod? I jeszcze jedno pytanie: Dlaczego tej treści (listy województw) nie wstawiasz od razy w <div id="blok">. Twoje rozwiązanie, że: - najpierw wstawiasz tę treść "z boku" (do Array), - dopiero potem przerzucasz ją do <div> wydaje mi się "dziwne". Ten post edytował Valdi_B 23.02.2011, 21:21:55 |
|
|
![]()
|
|
Treść po var tabRekordy=new Array jest poprawna (tak myślę) bo czysty kod php zwraca rekordy z bazy. Problem tylko w tym, że nie umiem ich pobrać do tablicy javy... Kombinuję teraz z tymi cudzysłowami bo chyba tam coś zamieszałem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem - z bazy danych dostajesz wyniki. ale pytanie - jak potem te wyniki wmontujesz w treść wysyłaną do przeglądarki.
Podaj cały ten fragment od "var tabRekordy=new Array(" do zamykającego ");". Wciąż mnie niepokoi to, że w Twoim kodzie PHP nie ma żadnego echo(','); - wstawienia przecinków separujących elementy tej tablicy. Nie widać także pisania do treści cudzysłowów / apostrofów "okalających" wartości. Może źle czytam Twój kod, ale wg mnie w tabRekordy powinieneś mieć "gołe" nazwy województw i to w dodatku "posklejane" ze sobą (bez żadnych spacji). Podejrzyj w przeglądarce, czy JavaScript nie sygnalizuje jakiegoś błędu bo "na moje 4 oczy" powinien się "wywalać". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:53 |