![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Stworzyłem menu w html-u
W tej części kodu wyświetlany jest baner w jquery który zmienia zdjęcia.
Nie wiem czemu ale w firefox, google chrome, menu pojawia się nad obrazkami (banerem) a w IE menu pojawia się pod zdjęciami. Proszę o pomoc, Jacek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest gdzieś online to menu?
-------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy coś było zmieniane czy nie, ale zarówno w chrome, FF, IE (7,8) "banner" pojawia mi się pod menu przyklejony do lewej.
-------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
Czyli mam coś z przeglądarką nie tak?
![]() Co muszę doinstalować lub co muszę ustawić w IE aby było ok? |
|
|
![]()
|
|
już wiem o co chodzi.
dodaj do head: <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=8"> nie działa przy IE<7 ten meta tag wymusza kompatybilność z IE8. Oczywiście jeśli ktoś zacznie grzebać z widokiem zgodności to na własne życzenie zepsuje (o; Ten post edytował kokers 23.02.2011, 20:12:24 -------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
|
|
![]()
|
|
Dodałem tak jak napisałeś.
Poczytałem trochę o tym znaczniku i umieściłem go na samym początku sekcji head. Niestety u mnie bez zmian. |
|
|
![]()
|
|
po wyczyszczeniu ciastek i reszty wymusza mi tryb zgodności z IE8.
jeśli nie gmerałeś nic przy trybach zgodności (zwykły user tego nie robi) to też powinien ci wymusić zgodność z IE8. ewentualnie pewnie będzie coś z z-index w cssie. http://www.shawnpreisz.com/css/z-index-int...-explorer-7-ie7 -------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:33 |