Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [inne][PHP]Skrypt uruchamiany w tle, exec, nohub, skrypt , tło
-newbe boy-
post 23.02.2011, 08:48:25
Post #1

Goście

Witam, słyszałem niedawno że można uruchamiać skrypty w tle w sensie wchodzę w stronę z odpowiednio przygotowanym skryptem, ona odpala skrypt w tle, wyłączam komputer i to się wykonuje na serwerze, dajmy na to newsletter się wysyła, przychodzę i mogę sprawdzić sobie np ile jeszcze zostało,
taki skrypt uruchamiany w tle to exec('nohub ... i tak dalej?
nie chcę gotowca tylko chciałbym się dowiedzieć jak się do tego zabrać smile.gif
proszę o odpowiedź, pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
thek
post 23.02.2011, 08:59:23
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Może zacznij od przejrzenia forum pod kątem słowa "newsletter"? wink.gif Wyskoczy wiele poruszających ten problem tematów smile.gif

--------------------
Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
+Quote Post
-newbe boy-
post 23.02.2011, 09:19:08
Post #3

Goście

czytałem dużo, newsletter to tylko przykład, ogólnie chodzi mi o samo uruchamianie skryptów w tle. Przy newsletterze jest głównie proponowanie interwału albo wysyłka w paczkach, tyle że mi właśnie chodzi o działa skryptu w tle, tak abym mógł wyłączyć przeglądarkę a skrypt dalej by się wykonywał na zdalnym serwerze, generalnie mógł bym użyć nawet crona, ale to się mija z celem tongue.gif więc jak się fachowo nazywa uruchamianie skryptów w tle;>? pod jakim hasłem szukać coś o tym w manualu ;P
+Quote Post
NEO.pl
post 24.02.2011, 12:15:52
Post #4

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (40%)
XX---

http://pl.php.net/manual/en/function.ignore-user-abort.php
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:44