![]() |
![]() |
-Gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Liczenie wiadomosci, Boze siedze od kilku godzin i szukam rozwiazania - fakt ze dawno nie uzywalem php no ale to jest prosty przyklad ktory nie ma prawa nie zadzialac no ale jednak.
W kazdym razie chce zrobic zeby liczyl wszystkie prywatne wiadomosci i wiadomosci nie przeczytane:
i dostaje: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ... Co tu jest zle ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie sama składnia zapytania jest poprawna . ale nie pewien czy możesz nazwać kolumnę 'to' , kiedyś sam się na tym główkowałem bo nazwałem kolumnę 'by' i się wywracało.
Tyle ci mogę tylko doradzić , sprawdź czy masz ponazywane kolumny dobrze.A tak po za niedziałającym skryptem to jeśli skrypt ma tylko liczyć wiadomości to ja wywaliłbym 'select *' bo niepotrzebnie cala tabele pobiera ,wystarczy jedna kolumna. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety żadne słowo z tej listy nie może być nazwą kolumny w mysql. Rozwiązania problemu są dwa, ale najpierw upewnij się, jaki jest błąd dodając or die(mysql_error()); zaraz po mysql_query. Możesz spróbować squote'ować zapytanie z tym to zamieniając na:
lub możesz zmienić nazwę kolumny, co Ci osobiście zalecam w celu uniknięcia podobnych problemów w przyszłości. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
-Gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zupelnie o tym zapomnialem - no masz racje !
Wielkie dzieki ![]() |
|
|
-Gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
To zeby nie zakladac kolejnego tematu:
i ten kod wstawiam w textarea ale wyskakuje mi: Resource id #12 - jakies rozwiazanie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie mysql_fetch_array? Normalne, że zwraca Ci zasób.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
-Gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
No co ja bym bez Was zrobil
![]() TERAZ TAK 1. Szyfrowanie - czy hasla emaile i inne informacje powinny byc jakos zaszyfrowane w bazie danych czy one tak powinny widniec ze admin ma do nich dostep ? Raczej nie - wiec jakas podpowiedz prosze. 2. szukam od kilku dni i nie moge nigdzie znalezc - ksiazki zamowilem ale beda za tydzien - AJAX - a dokladnie chodzi o wyslanie jednej informacji do bazy danych - tzn jest jedno pole textowe po kliknieciu OK - wysyla sie zawartosc do bazy danych - nie wazne czy puste czy nie - wysyla i tyle - bez zadnej odpowiedzi z serwera. Plik PHP juz przygotowalem a no i chce zeby to poszlo postem a nie w url. Macie jakis taki prosty tutorial (oczywiscie na js) ? |
|
|
![]()
|
|
1. md5
2. ajax obsługuje metodę post, tutoriali jest mnóstwo w sieci -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
-Gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
No jest mnostwo ale nie ma takiego jednego prostego do tego co napisalem :/
|
|
|
![]()
|
|
Nie wierzę, że nie ma żadnego prostego pośród 12 400 000 wyników
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:40 |