![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chcę stworzyć klasę do połączenia SQL w której będą też metody do zapytań jednak zależy mi na stworzeniu bardzo wydajnej klasy, a co więcej, żeby cały kod był dobrej jakości dlatego też ja mam pomysł i jakiś zalążek wiedzy, wy za to duże doświadczenie więc liczę, że mi trochę pomożecie
![]()
1. Chciałem aby można było za pomocą jednej metody łączyć się z różnymi bazami dlatego zanim wywołamy metodę SQL_connect() dzięki konstruktorowi podajemy, która baza nas interesuje. Teraz pytanie czy rozwiązanie to jest dobre? Czy może lepiej było by usunąć konstruktor i nazwę bazy podać bezpośrednio do metody czyli: SQL_connect("nazwa_bazy")? 2. Jak wiadomo zanim wykonamy jakiekolwiek operacje na tabelach w bazie trzeba się połączyć z bazą więc łączenie z SQL MUSI się odbyć prawda? więc zastanawiam się czy by nie zrezygnować z metody SQL_connect() i całość kodu wstawić w konstruktor wyglądało by to tak:
Ma to sens? Mam jeszcze pytania odnośnie metody select_table() ale to innym razem. Jeśli macie ew. jakieś zastrzeżenia co do tego kodu to piszcie. Z góry dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:07 |