![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , mam takie proste pytanie
mam baze o nazwie 1 i tabeli formularz gdzie są kolumny takie jak imie nazwisko i email Chciałbym żeby te dane pojawiły sie na stronie w postaci tabelki.. więc robie połączenie <?php function connection() { // host $mysql_host = "localhost"; // user $mysql_user = "root"; // hasło $mysql_pass = ""; // nazwa bazy $mysql_db = "1"; // nawiązujemy połączenie z serwerem MySQL @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass) or die('Brak połączenia z serwerem MySQL.'); // łączymy się z bazą danych @mysql_select_db($mysql_db) or die('Błąd wyboru bazy danych.'); } ?> i teraz , znam funkcje SELECT * FROM formularz ale gdy to wpisuje to wywala mi błąd i nic nie wyświetla . Pewnie robię to źle ale proszę o pomoc. Poradniki czytałem . umiem już dawać dane do bazy ale nie mogę ich wyciągnąć proszę o prosty język ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) uzywaj bbcode
2) To o co pytasz jest w pierwszym lepszym kursie php+mysql dostępnym po polski i za darmo w necie 3) To o co pytasz jest też w manualu http://pl2.php.net/manual/pl/function.mysql-fetch-array.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj ten artykuł Powinien Ci pomóc zapoznać się podstawami. Jeśli jeszcze czegoś nie będziesz wiedział zapytaj wujka G, skorzystaj z wyszukiwarki na forum, i na końcu dopiero zadaj nowe pytanie.
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok,
<? $username="root"; $password=""; $database="1"; $first=$_POST['imie']; $last=$_POST['nazwisko']; $email=$_POST['email']; mysql_connect(localhost,$username,$password); @mysql_select_db($database) or die("Nie znaleziono bazy danych"); $query = "INSERT INTO contacts VALUES ('','$first','$last','$email')"; mysql_query($query); mysql_close(); ?> mam to ale i tak nic sie nie wyświetla :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że nie przeczytałeś całości... W artykule masz akurat przykład z formularzem i wyświetlaniem danych na stronie. A poza tym to poszukaj w Google kursu i ucz się, ucz...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaoszczędzę Ci trochę czytania.
Załóżmy 2 przypadki - dodawanie wpisu do bazy oraz wczytywanie i wyświetlanie.
Ten post edytował sadistic_son 22.02.2011, 16:08:17 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:49 |