![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
piszę sobie małą klasę w której potrzebuje odwołać się do istniejącego elementu HTML, metoda getElementById nie skutkuje... wygląda to mniej więcej tak:
w pisaniu obiektowym a już tym bardziej w JSie jestem dość raczkujący, prosiłbym o pomoc ![]() Ten post edytował comanderv 22.02.2011, 11:37:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dziwna tendencja:
wrzuacają coś do klasy i już myślą że to wina klasy :/ getElementById nigdzie ci nie zadziala bo nie ma czegos takiego jak getElementById Jest: document.getElementById -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przepraszam literówka...
oczywiście stosuje document.getElementById ... nawet jesli za this.d przypisze document.location wciąż mam undefined |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A wywołujesz to w ogóle po umieszczeniu tych elementów w DOM? (czyt: wyzwalasz funkcję w odpowiednim miejscu?)
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
caly kod JS zapisany jest zaraz przed zamkniecie elementu body,
do tego wywolanie mam w $(window).load zeby sie zdarzylo wszystko przed wywolanie zaladowac... klasa nie widzi wgl ze jest w jakims documencie... ale zeby smieszniej bylo:
nowego img tworzy, wewnatrz zlapanego przez getElementById diva, dalej juz lezy.. gdzie jest jakis blad? Ten post edytował comanderv 22.02.2011, 11:43:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Wrzuć to online.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Proszę: http://rytroman.za.pl/maping/fish/fish.html
co chce wgl zrobic: zliczyc ilosc dzieci w divie woda, zeby id nadac o jeden wiekszy kazdemu nowemu elementowi (nie umiem licznika w klasie zrobic ![]() Ten post edytował comanderv 22.02.2011, 11:47:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jak w funkcji ryba robisz odwołanie do this.p i tworzysz obiekt tej funkcji za pomocą
Kod new ryba(); To this w funkcji odnosi się do tworzonego obiektu a nie obiektu window. Sprawdź
Licznik:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
o Boże... moja spostrzegawczość... no tak
![]() pisałem że jestem raczkujący ale nie aż tak ![]() to teraz sam siebie zadziwiłem... Dzięki za poświęcony czas na moją głupotę heh ...ale wstyd ![]() edit: licznik swietny, eliminuje moje wylawianie childrensów ![]() ![]() Ten post edytował comanderv 22.02.2011, 12:04:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:19 |