![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam w php formularza
w nim wiele pól do uzupełnienia: <?php <form name="formularz" method="post" action="strona.php> . . . . . . . <input type="submit" class="submit" name="action" value="Zapisz" </form> ?> czyli ostatnim elementem formularza jest przycisk Zapisz. I mam stronę która go obsługuje i czeka na parametr $_Request['action']="Zapisz". I mam skrypt w js który odlicza czas, taki inutnik i chce aby po upłynięciu tego czasu automatycznie wysłał formularz ale koniecznie z z tym parametrem. teraz mam coś takiego document.formularz.submit() i wysyła mi pusty formularz. Jak zrobić, żeby tak jakby skrypt wcisnął mi ten przycisk "Zapisz" czyli wysłał formularz z parametrem action ="Zapisz". bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zgodzę się, że wysyła Ci pusty formularz. Wysyła Ci wypełniony formularz, tylko nie możesz odwołać się do $_POST[action], bo przycisk de facto nie został naciśnięty.
Widzę 3 rozwiązania: 1) Po wysłaniu formularza sprawdzać $_POST, zamiast $_POST[action] 2) Obsłużyć timer tak, żeby po określonym czasie JS klikał automatycznie w przycisk (co wyśle Ci siłą rzeczy formularz, wraz ze zmienną action). 3) [polecam] dodać jakiś input typu hidden, choćby z atrybutem name=action - dzięki temu niezależnie od tego, czy formularz będzie wysłany przez przycisk, czy przez JS, będziesz miał dostęp do tej zmiennej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:59 |