Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [inne][PHP]Obsługa filmików online
_ad4m

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Mam pytanie bardziej teoretyczne, niż natury technicznej. Prowadzę serwis ze śmiesznymi filmikami online (na stronie embed z yt). Mam w planach zrobienie czegoś takiego jak na sadistic.pl jednak nie wiem jak za to się zabrać i tutaj chcę się was poradzić.

1.Jak myślicie, czy silnik tej strony jest zrobiony tak, że każdy filmik (np. z yt) jest ściągany na serwer i tam wkładany do innego playera, czy to jest robione "w locie".

2. Jeśli istnieje ta opcja "w locie" to czy istnieją jakieś gotowe skrypty do tego?
Go to the top of the page
+Quote Post
Pawel_W

-----

ad. 1:
nie odwiedzam tej strony jakoś często, więc nie mogę się wypowiedzieć na ten temat, jednak na 99% nie jest pobierany (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

ad. 2:
może słyszałeś o takich programach jak youtube downloader, do adresu .flv filmiku z youtube można się dobrać, a gdy go już posiadasz to wystarczy go przekazać do własnego playera i gotowe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
wookieb

Grupa: Moderatorzy

Z tym 2 to chyba sobie żartujesz...
Co do tego jak robi do sadistic to ma pliki na własnym serwerze. Ściąga je po prostu do Siebie.
+Quote Post
_ad4m

-----

Czyli jak mają na serwerach to strasznie dużo to musi ważyć biorąc pod uwagę to, ile tam codziennie jest nowych filmów.

Więc czy da się dostać do pliku filmowego z yt bezpośrednio jakoś. Chodzi mi o to, by móc zainstalować na stronie potem własnego playera, który nie miałby linka zwrotnego do yt. Nawet nie wiem jak tego na google szukać
+Quote Post
wookieb

Grupa: Moderatorzy

Nawet o to nie pytaj bo nie pomożemy Ci w łamaniu zabezpieczeń oraz warunków korzystania z serwisu.
+Quote Post
nekomata

-----

Mhmmm sprawa jest możliwa tylko ze efekt jest bezsensowny , tak czy siak musiałbyś w tagu embed , podać link do pliku flv co oznacza ze byle jaki gimbas z źródle strony może sobie znaleźć .
+Quote Post
_ad4m

-----

Cytat(nekomata @ 22.02.2011, 13:49:46 ) *
Mhmmm sprawa jest możliwa tylko ze efekt jest bezsensowny , tak czy siak musiałbyś w tagu embed , podać link do pliku flv co oznacza ze byle jaki gimbas z źródle strony może sobie znaleźć .

Nie chodzi mi o ukrycie tego tak by nikt nie znalazł, tylko, żeby trudno się do tego dostać

Poszukałem i doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem będzie ściąganie filmów na serwer po czym upload do livesite.pl (serwery patrz.pl) i wstawianie tego w ich playerze.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:29