![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak wyświetlić ostatnio obejrzany rekord? Chodzi mi o to żeby wyświetlić ostatnio oglądane w moim przypadku filmy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne powinno pomóc otwarcie strony REPERTUAR w Twoim ulubiony kinie... Ale myślę że jednak nie o to Ci chodzi
![]() Podaj jakieś konkrety... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam bazę filmów online i chce zrobić coś takiego że będzie pokazywało ostatnio oglądane np. 3 rekordy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No a masz informację w bazie jaki film kiedy był ostatnio oglądany?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie ale pytam się jak to zrobić przykłady
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Dodajesz w bazie pole typu datetime o nazwie "ostatnio oglądany" i zmieniasz je jak ktoś wejdzie obejrzeć film.
Druga opcja to trzymani w pliku id filmów ostatnio oglądanych (musisz zapewnić kontrolę ilości ID w pliku). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robię u siebie tak (oczywiście z PHP stronką):
- w bazie danych mam pole np. "ostatni" (pole typu int), - gdy ktoś obejrzy stronę/film zapisuje w tym polu wartość funkcji time() (zwraca liczbę sekund (albo mili ale to bez różnicy) od 1 stycznia 1970), - sortuję odwrotnie bazę wg pola "ostatni" (DESC na końcu wyszukiwania) i mam te ostatnio oglądane są na górze ![]() EDIT: Na przyszłość postaraj się bardziej opisać twój problem - teraz musiałeś nam dopowiedzieć dodatkowe 2 posty ![]() Ten post edytował uhutaf 21.02.2011, 18:12:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 07:13 |