![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 1 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Męczę się z problemem już kilka dni i nerwy mnie zjadają, dlatego proszę o pomoc. Posiadam 3 tabele - users, users_data, photo. Chcę wyciągnąć id, nick, plec, date, user_last_activ, osób (zawarte w tabeli users), które: są danej płci (tabela users), są ze statusem ok (tabela users), mają zdjęcie (tabela photo) i są z danego przedziału wiekowego (tabela users_data). Jak nie trudno się domyślić, chodzi o zwyczajną wyszukiwarkę osób o podanych parametrach. Wychodzi mi wszystko, prócz przedziału wiekowego. Oto moje zapytanie:
To zapytanie działa w porządku, ale jak dodam sprawdzanie wieku, tak:
lub tak:
to nie uwzględnia tego zapytania o wiek. Co robię nie tak? Ma ktoś inne propozycje zapytania? Ten post edytował TheRiko 21.02.2011, 11:49:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A jaka jest struktura tabeli z polem "data_urodzenia"? (strukture wygenerujesz za pomocą SHOW CREATE TABLE)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 1 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT Poradziłem sobie na innym forum, temat można zamknąć. Ten post edytował TheRiko 26.02.2011, 16:41:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:29 |