![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jako iż to mój pierwszy post na tym forum to wypadałoby się przedstawić. Jestem 17nastolatkiem , który dopiero co raczkuje w php, pochodzącym z bardzo znanego miasta Bogatynia(7.08.2010), a na imię mam Mateusz! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A przechodząc do mojego problemu, to dawniej napisałem system logowania(o ile można to tak nazwać), ale teraz jak jestem starszy i mądrzejszy, to chciałbym Go przebudować, i zaczać bardziej doceniać OOP. Oczywiście wiem, że wszystko jest tu źle, dlattego chciałbym napisać wszystko od początku. Próbuje sobie uzmysłowić ile klas potrzebuje do logowania, i chodzenia po podstronach, w których wymagane jest zalogowanie. Myślałem nad takimi: class user_auth - Autoryzacja użytkownika, znajdują sie w niej funkcje potrzebne do zalogowania, informacje o użytkowniku(user_id itp.) class session - Klasa zarządzająca sesjami oparta na bazie class account_managment - Klasa do zarządzania kontem,zmiana haseł,informacji o profilu itd. Problem mój polega na tym, że nie wiem jak te wszystkie 3 klasy połączyć, i w jaki sposób je dobrze napisać. Próbowałem w mojej aktualnej klasie wprowadzić atrybuty, takie jak user_id,user_login,user_level. Lecz odwołując się do nich w innych plikach, nie uzyskuje żadnego rezultatu. Wygląda to mniejwięcej tak: Nagłówek account.php
Nagłówek mainfile.php
Lecz w obu tych plikach nie jestem w stanie odwołać się do $class_account->user_id; W jaki sposób zoptymalizować klasy? Poniżej skrypt logowania o którym wcześniej wspominałem.
Pozdrawiam, Mateusz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 18:10 |