![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na początek może przedstawię kody plików: plik index.html
plik scriptJQ.js Kod function processJson(data) { if(data.message == 'badl') { $('#statusLogowania').text("Błędny login i/lub hasło ![]() } else if(data.message == 'ok') { $('#statusLogowania').text("Zostałeś zalogowany ![]() } } $(document).ready(function() { $('#formLogowanie').ajaxForm({ dataType: 'json', success: processJson }); }); plik loguj.php
Mam pewien problem natury kosmetycznej w zasadzie. Otóż napisałem przykładowy mały formularz logujący użytkownika. Ogólnie działa wszystko tak jak powinno, czyli użytkownik loguję się w locie, skrypt wychwyca błędne hasło itd. Teraz chcąc uporządkować trochę kod pliku loguj.php, wywalam wszystkie funkcje (czyli dwie na razie:D) do osobnego pliku i oczywiście później dołączam go do loguj.php. Niestety po wykonaniu takich czynności wszystko się sypie i po klikaniu w button Loguj w zasadzie nic się nie dzieje tak jakby skrypt wcale nie działał. Jakiekolwiek wywołanie funkcji (wywołanie w loguj.php), która znajduję się w oddzielnym pliku powoduje, że wszystko przestaje działać. Czy ktoś się orientuje może o co chodzi? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy w loguj.php includujesz poprawnie te pliki z wywoływanymi funkcjami ? Na początku loguj.php daj sobie error_reporting(E_ALL); i zobacz co Ci zwraca wywołanie tego bezpośrednio w przeglądarce albo podejrzyj co zwraca ci wywołanie ajaxowe tego skryptu.
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem. A więc żadne błędy się nie pojawiają. Co więcej skrypt z ajax wygląda, że też się poprawnie wykonuje (firebug) nie wywala błędów, a odpowiedzi dostajemy { "message": "badl" } (w przypadku złego loginu bądź hasła) czyli dokładnie to co ma zostać zwrócone. Reasumując skrypt działa właściwie poprawnie, pytanie zatem dlaczego w znaczniku <label> nie wyświetla się odpowiedni tekst po wykonaniu logowania?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:37 |