![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam mały problem nie wiem jak zrobić żeby po najechaniu na #menu nic nie robiło. (jestem początkującym w jq)
Zasada działania jest następująca: po najechaniu na jakiś div zapisuje jego id to zmiennej id. Jak najedzie się myszką np. na div o nazwie abc to przez fn. append doda element do diva abc itp. Problem polega na tym, że jeżeli się najedzie myszą najpierw na diva abc a później na element dodany w tym przypadku menu to dodany element znika i się "blokuje" nie wyświetli go/ trzeba odświeżyć stronę. Długo myślałem na tym i doszedłem do wnioski że po najechaniu na menu próbuje dodać element do menu. Jak zrobić żeby po najechaniu na menu nie zachodziła żadna akcja. Może postawić warunek do $('!warunek!').hover(function() że wszystkie divy oprócz menu były akceptowane? Czy z tablicy wybrać wszystkie divy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł z id mnie trochę rozbawił (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) :
Kod $('div').hover(function() { menu = $('#menu').toggleClass('hidden'); this.append(menu); }); Co do problemu to z tego co zrozumiałem: http://api.jquery.com/attribute-not-equal-selector/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak radziłeś i pomogło ale mam jeszcze taki drobny problem. Jak najade na element "menu" to przy każdym przeciągnięciu myszy element "menu" mryga.
Problem rozwiązany, trochę na około ale działa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ten post edytował dela 23.02.2011, 17:07:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:11 |