![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Prowadzę serwis z nagrodami i napisałem shoutbox, który jest aktualnie w fazie testów. Widoczny jest w gronie kilku osób. Zauważyłem, że od pojawienia się shoutboxa nie zostaję automatycznie wylogowywany po jakimś czasie bezczynności tak jak to było wcześniej, gdy go nie było. W związku z tym moje pytanie jest następujące - czy po uruchomieniu publicznie shouboxa nie zapcha mi się serwer od namiaru aktywnych sesji? Pytam, bo skoro tak wygląda sprawa to sesji będzie przybywać, ale nie ubywać... Sam zostawiłem komputer na noc i w południe wstałem a sesja wciąż trwała (byłem zalogowany). Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli byłeś na stronie, a rozumiem że byłeś i automatycznie odświeżasz zawartość shoutbox'a np. AJAX'em to podtrzymujesz tym samym sesję.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw krótszy czas życia sesji - to raz.
Jeżeli ktoś opuści stronę to oczywiście po wygaśnięciu sesji zostanie ona usunięta. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 04:22 |