![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie mam scrypt wyswietlania newsow z kilku plikow textowych jednak wyswietla on kolejno zawartosc plikow chronologicznie najpierw bierze pod uwage pliki zgodnie z data utworzenia potem wyswietla wszystkie newsy z pliku i tak pokolei wyswietla mi plik po pliku
Chcialbym zeby ladowal wszsytkie newsy z wszystkich plikow do tablicy sortowal wg daty i dopiero wypisywal Moj scrypt wyswietlania wyglada tak [php:1:e8da3668fa] <? $bg="lightblue" ; echo "<div align="center"><font color="lightblue" size="4"><b>..:: Serwis Newsów ::..</b></font><br>" ; $dir = "./news"; // katalog w ktorym sa te pliki if( !( $d = opendir( $dir ) ) ) { die( "Nie mogę otworzyc katalogu" ); } while( $txt = readdir( $d ) ) { if( $txt != "." && $txt != ".." ) { echo "$txt<br>"; //wyswietlamy nazwe pliku $table = file($dir."/".$txt); $total = count($table); for ($i=0; $i<$total; $i++) { $data=explode("|", $table[$i]); echo "<table align=center border="0"> <tr><td colspan="2" bgcolor="$bg" width="400"> <b>Tytul:</b>$data[0]</td></tr> <tr><td bgcolor="$bg" width="400"> $data[3] | $data[4]</td></tr> <tr><td bgcolor="$bg" width="400">$data[1]</td></tr> <tr><td bgcolor="$bg" width="400"><b>Autor:</b>$data[2]<br></td></tr> </table>"; } } } closedir( $d ); ?> [/php:1:e8da3668fa] pomozcie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wklej wszystko do tablicy, w ten sposób że każdy wiersz jest wierszem z pliku, podzielony funkcją explode na tablicę. W ten sposób uzyskasz tablicę dwuwymiarową. Potem skorzystaj z funkcji z manuala :
a potem posortuj twoją całą tablicę za pomocą tej funkcji względem elementu z datą. Fufkcję w orginale znajdziesz w opisie funkcji sort w komentarzach wżytkowników gdzieś na dole strony |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 12:26 |