![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szanownych forumowiczów.
Nie wiem gdzie popełniłem błąd, a mianowicie chcę uzyskać możliwość usuwania poszczególnej linii pliku txt. Stworzyłem tabelę w której w jednej kolumnie znajduje się podgląd zawartości pliku (podzielony na linie) a w drugiej kolumnie przycisk usuń. Niestety funkcja ta nie działa. Czy ktoś może mi pomóc? Z góry dziękuje. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wartość submit nie jest przesyłana do $_POST
Jeśli chciałbyś tym sposobem co myślisz to musiałbyś każdy hidden i każdy submit umieścić w osobnym formularzu, każdy hidden o innej wartości i każdy formularz o innej nazwie. Inny sposób to zastosowanie: checkbox-y w których nazwy byłyby tablicami tablice nie muszą być numerowane. lub przy pomocy select: na początku swojego skryptu wpisz var_dump ($_POST) i zobaczysz co jest przesyłane do $_POST. Ten post edytował _Borys_ 17.02.2011, 01:29:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za szybką odpowiedź. _Borys_ Checkbox fajna sprawa i to jest najlepsze rozwiązanie. Dzięki bardzo
Naskrobałem coś takiego ale niestety nie chce mi działać. Zapewne coś sknociłem w czym jest błąd? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 26 Dołączył: 9.01.2011 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz po prostu wczytać pliku do tablicy, usunąć z niej wartość i zapisać plik? (przy użyciu file() i array_splice())?
Zamiast 50 trzy linijki a efekt ten sam.... |
|
|
![]()
|
|
Oki udało mi się, poniżej przedstawiam kod
Apetyt rośnie w miarę jedzenia i tak teraz myślę jak by wykonać coś podobnego czyli: odczyt zawartości pliku i wczytanie w komórki tabeli ale nie tylko z jednej linii ale np kilka w zależności od długości tekstu. Dzielnikiem był by jakiś symbol. Czy ktoś może pomóc? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moglbys mi podac kod za pomoca ktorego sa wysylane te dane do pliku txt? bo bym wtedy u siebie wyprobowal bo tez cos takiego potrzebuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja wordwrap () do łamania tekstu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Zamiast 50 trzy linijki a efekt ten sam.... No ok, masz plik, który zajmuje 3 GiB, nadal jesteś pewien? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A moglbys mi podac kod za pomoca ktorego sa wysylane te dane do pliku txt? bo bym wtedy u siebie wyprobowal bo tez cos takiego potrzebuje ![]() Ja mam automatycznie generowany ten plik, a jeśli chodzi o zapis danych do pliku poniżej przedstawiam przykładowy kod
erix wiem, że przy pomocy bazy było by szybciej i łatwiej ale niestety do dyspozycji mam tylko txt Pozdrawiam Ten post edytował kamild 18.02.2011, 19:59:54 |
|
|
![]()
|
|
Ja cały czas mówię o pliku. To było do mózgów, którzy chcieli dobrać do pliku o objętości 3 GiB przez file.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wartość submit nie jest przesyłana do $_POST Jeśli chciałbyś tym sposobem co myślisz to musiałbyś każdy hidden i każdy submit umieścić w osobnym formularzu, każdy hidden o innej wartości i każdy formularz o innej nazwie. Inny sposób to zastosowanie: checkbox-y w których nazwy byłyby tablicami tablice nie muszą być numerowane. lub przy pomocy select: na początku swojego skryptu wpisz var_dump ($_POST) i zobaczysz co jest przesyłane do $_POST. Hej, Powiedzmy ze mam plik i dane linia po linii. Wiem jak usunac wybrana linie z pola radio ale jesli mam usunac kilka na raz przy polach checkbox ? Jak to powinno wygladac ? Mam teraz taki przyklad:
Dziekuje za odpowiedz. Ten post edytował TwojPan 14.08.2013, 08:06:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:48 |