![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
próbuję stworzyć prostą procedurę, natomiast MySQL zwraca mi błąd informujący o za małej ilości pól w tabeli systemowe, w której są one przechowywane. Cytat #1547 - Column count of mysql.proc is wrong. Expected 20, found 16. The table is probably corrupted.
Może ktoś się z tym potkał. Z góry dzięki za pomoc. -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że próbowałeś naprawić (REPAIR TABLE) obie tabele? Czy przy utworzeniu nowej bazy danych i minimalnym odtworzeniu jej struktury problem też występuje? Ponieważ
W efekcie wartość kolumny announce_date_relase_count została poprawnie zaktualizowana dla ogłoszenia #2. Tak więc jeżeli chodzi o sam kod SQL wszystko wydaje się być w porządku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
na tabelę mysql.proc dałem repair, optimize, a następnie flush. Założyłem też dla testów nową bazę danych i w niej przykładowe tabele (podobne do Twoich). Niestety, otrzymuję ten sam komunikat. -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne wszystko z poniższej listy już zrobiłeś/sprawdziłeś... niestety nie wiem co może być przyczyną. Tak optymistycznie powiem tylko, że u mnie (wersja 5.5.8) działa.
![]() 1. http://www.google.com/search?hl=en&saf...mp;aql=&oq= 2. Spróbować wynaprawiać wszystkie tabele, nawet nie mające większego związku z tą procedurą. |
|
|
![]()
|
|
1. Pierwsze 5 stron wyników mam wyklikane. Zrobiłem wszystko poza updgrade/downgrade pomiędzy 5.1 i 5.0. Spróbuję zejść do serwerowni i zrobić down/up do minimalnej wersji, może to naprawi potencjalnie uszkodzoną strukturę plików.
2. Nieracjonalne. -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:35 |