![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę zrobić statyczną stronę w wordpressie. W panelu przestawiłem sobie newsy na inną stronę, ale teraz pytanie, jak się zabrać za tą stronę statyczną? Chciałbym, aby główna dzieliła się na trzy kolumny: aktualności, felietony, (pod którymi byłaby sonda) oraz widety (widety są włączone domyślnie już). Czy należy stworzyć jakiś plik w, php który będzie to definiował pobranie i wyświetlenie aktualności w jednej kolumnie a felietonów i sondy w drugiej? Jak taki plik podpiąć w panelu administracyjnym? I jak wyświetlić w php tylko jedną kategorię? A skórkę szykuję pod WP3 na podstawie motywu twentyten. Będę wdzięczny za pomoc. p.s przepraszam, że nie wrzuciłem tematu w odpowiednie subforum, ale dopiero teraz zobaczyłem je. Ten post edytował Rico_ds 16.02.2011, 18:56:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wordpress daje możliwość definiowania różnych szablonów dla wybranych stron. Czyli dla strony z nowościami możesz mieć szablon pojedynczy.php, a dla strony statycznej z ostatnimi nowościami statyczna_nowosci.php.
Reszta to już tylko ostylowanie tego w html+css. Pobieranie wpisów można załatwić zwykłym zapytaniem sql. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
super, dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:52 |