![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie mogę się tego doszukać, a potrzebuję funkcji dzięki której prze konwertuje plik PDF do czystego tekstu za pomocą PHP. Istnieje taka funkcja? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W czystym PHP raczej nie da rady.
Zainteresuj się Apache Tika. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie ma jakiejś biblioteki do tego? W Apache Tika jakoś nie mogę tego znaleźć, ale może to moje przeoczenie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2010 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A nie ma jakiejś biblioteki do tego? W Apache Tika jakoś nie mogę tego znaleźć, ale może to moje przeoczenie. Czy przeoczenie to nie wiem ale rozebranie PDF na części to jest z lekka mała masakra... Wiem co mówie bo samo generowanie PDF to biblioteka w której trzeba wypełnić cały szereg funkcji aby wszysto ładnie się ładowało.. W chwili obecnej lukam sobie 2 biblioteki do PDF i nie mogę ich zbytnio rozkminić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To nic łatwego nie jest... Polecam sobie odpuścić bo szukanie i robienie tego pewnie będzie nonsensem. Pobierz sobie lepiej aplikacji do edycji PDF'u ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apache Tika korzysta w dużym skrócie z tego.
Nie jest to żadna masakra, a jedynie wymaga porządnego serwera - który pozwala PHPowi uruchamianie programów w Javie. Za pomocą Apache Tika robiłem całkiem konkretny serwis, który indeksował zawartość najróżniejszych rodzajów plików, w tym również PDFów. I wyciąganie zawartości było jednym z łatwiejszych zadań (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tworzenie PDFów i szereg funkcji... tylko nie mów że FPDF, bo to masochizm w czystej postaci. Zobacz Flying saucer lub jego wrappera ParadoxPDF . Z tymi narzędziami życie jest po prostu prostsze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:09 |