![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Mam powyższą tabelę w bazie danych. Moje pytanie, jak powinno wyglądać zapytanie sql w php aby pobrać dla nazwy alferix wartości od kolumny 100 do 120 które są większe niż 0, czyli w tym przykładzie tylko kolumnę 107 o wartości 800. Doskonale wiem jak zrobić zapytanie aby pobrał wszystkie wartości większe niż 0, ale w tym momencie wybierze mi pierwsze 5 kolumn których nie chce. Będę mega wdzięczny za pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Marcin Ten post edytował MarcinKostrzewa2 16.02.2011, 07:18:12 -------------------- Interaktywna Mapa Polski - imap24.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze rekord to wiersz nie kolumna
Po drugie mozesz pobrac wiersz i w php wybrac tylko te ktore sa wieksze od 0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CuteOne wcale Mi nie pomogłeś, moje pytanie było jak powinno wyglądać zapytanie. Odnośnie kolumn i rekordów, myślę że post jest na tyle jasno sformułowany że wiadomo o co w nim chodzi, mimo to dzięki za odp.
-------------------- Interaktywna Mapa Polski - imap24.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
I czego się unosisz? CuteOne zwrócił ci grzecznie uwagę, iż mylisz proste pojęcia i wyjaśnił ci jak powinno wyglądać prawidłowo - należy uświadamiać użytkowników gdy mylą się w tak prostych sprawach.
Dodotkowo CuteOne powiedział ci, że bez problemu możesz to obrobić w php. W mysql będziesz musiał stukać masę IFów w select -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:54 |