![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym prosić o poradę osoby, które już brały udział w realizacji jakichś większych projektów. Okoliczności w jakich tworzony jest program: - jeden główny programista, może dwóch takich mniejszych, - jeden grafik odpowiedzialny za Layout, - około dziesięciu osób (przyszłych użytkowników) definiujących wymogi systemu - program ma powstać na początku w minimalnej formie, przeznaczony do testów i później ma być sukcesywnie ulepszany Ja mam taki pomysł na to: 1. Pracę programistów i grafika "koordynować" za pomocą CVS'a 2. Stworzyć specyfikację wymagań i projektu w systemie Wiki i dać do niej dostęp wszystkim osobom definującym wymogi systemu. 3. Uruchomić jakiś system śledzenia bug'ów pomocny na etapie testowania systemu. Jeśli chodzi o punkt 1 to niemam żadnych wątpliwości. Punkt 2 to taki mój pomysł nie poparty doświadczeniem, ale z tego co się zorientowałem to dokumentacja w "systemie" Wiki będzie pozwalała w łatwy sposób wprowadzać zmiany lub propozycje zmian do już istniejących założeń i wymogów systemu. Myślę tutaj o projekcie PhpWiki - może polecicie coś wg was lepszego. Punkt 3 to sprawa oczywista poza wyborem konkretnego rozwiązania stworzonego w php, myślę o Mantis ale też prosiłbym o polecenie czegoś wg was lepszego. Przypominam, że poszczególni członkowie biorący udział w tworzeniu aplikacji nie mają ze sobą bezpośredniego kontaktu. Planuje to wszystko po to, by maksymalnie jak się tylko da usprawnić pracę nad tym systemem. Wiadomo - czas to peniądz ![]() Może wg was pominąłem jakieś ważne aspekty takiego przedsięwzięcia - z radością poczytam o dodatkowych etapach/rozwiązaniach, które jeszcze bardziej usprawnią tego typu pracę.[/b] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:25 |